HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A gazdasági bizottság megszavazta a KT támogatását csökkentő javaslatot

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 23    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az alkotmányügyi bizottság ugyan még hétfőn elutasította, a gazdasági bizottság azonban megszavazta a Költségvetési Tanács támogatását megnyirbáló javaslatot keddi ülésén.

Hirdetmény

A fideszes Varga József a jövő évi költségvetéshez benyújtott indítványában a Költségvetési Tanács (KT) 835 millió forintos támogatásából csupán 10 millió forintot hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át. A politikus korábban az MTI-nek azt mondta: fontos, hogy a magyarországi cigányság integrációja felgyorsuljon és ez a pénz arra kell.

 

Ellenzéki pártok bírálták a javaslatot: Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője úgy vélte: "a bosszú áldozatává válik a Költségvetési Tanács, mert neves közgazdász tagjai rá mertek kérdezni a költségvetés hitelességére".

 

Az LMP szerint pedig nem a Költségvetési Tanács "ledózerolására", hanem a testület megerősítésére volna szükség.

 

Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági munkacsoportjának vezetője korábban jelezte, hogy a képviselőcsoport támogatni fogja az indítványt. Szerinte a módosító indítvány célja helyes, a KT túlfinanszírozott.

 

Varga József javaslatának indoklásában leszögezi: a KT felállítását sem a Fidesz, sem pedig a KDNP nem szavazta meg 2008-ban, hiszen szinte azonos feladatokat végez, mint az Magyar Nemzeti Bank, vagy az Állami Számvevőszék. Hangsúlyozza, hogy a költségvetési átcsoportosítás mellett szükséges és időszerű a KT feladatainak átgondolása.

 

Az MTI-nek azt mondta: ha a parlament elfogadja az indítványát, a kormánynak még lehet lehetősége arra, hogy a KT felé pótolja a hiányzó összeget. Arra a kérdésre, hogy miért pont a KT-től venné el az pénzt, azt válaszolta: egy másik indítványban más forrást jelölt meg a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány támogatásának emelésére, a kormány és a frakció eldöntheti, melyiket támogatja.

 

Balsai István, az alkotmányügyi bizottság fideszes elnöke a bizottság hétfői üléséről az MTI-nek felidézte: Varga József indítványát az ülésen a kormány képviselője nem támogatta, így a bizottság kormánypárti többsége - ahhoz igazodva - szintén elutasította azt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt