HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét elérhetővé tették az iráni nácik honlapját

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Irán
2010 November 22    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újra elérhetővé vált az egykori náci német birodalom iráni rajongóinak internetes oldala nem sokkal azután, hogy a teheráni kormány cenzorai rövid időre blokkolták - közölte egy helyi hírportál.

Hirdetmény

Miután az iszlám köztársaság hatóságai szigorúan ellenőrzik az internetet, és akadályozzák számos, általuk nem kívánatosnak tartott honlap elérését, az eset újra felveti a kérdést, hogy mi a hivatalos iráni álláspont az antiszemitizmussal kapcsolatban.

 

A világhálón irannazi.ir címen található oldal magáról azt írja, hogy "a II. világháborút és a Harmadik Birodalmat kutató történeti társaság" honlapja.

 

Elérését a konzervatív TABNAK hírportál szerint állítólag iráni zsidók panaszai nyomán blokkolták egy rövid időre.

 

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök maga számos alkalommal nyilvánosan tagadta a hitleri Németország által a II. világháborúban végrehajtott népirtást, azzal haragítva meg Izraelt és szövetségeseit, hogy mítosznak és hazugságnak nevezte a több millió zsidó halálát eredményező holokausztot, és többször is Izrael Állam közeli eltűnését jósolta.

 

Az ENSZ közben már a negyedik szankciócsomaggal sújtja Iránt, hogy rákényszerítse urándúsító programjának feladására. Izrael és legfőbb szövetségese, az Egyesült Államok nem zárnak ki egy Irán elleni katonai akciót sem, ha diplomáciai eszközökkel nem sikerülne megakadályozni, hogy Teherán atomfegyverre tegyen szert.

 

Jigal Palmor, az izraeli külügyminisztérium szóvivője semmi újat nem lát a nácibarát iráni weblappal kapcsolatos fejleményekben. "Csak újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy kikkel rokonszenvez ez a rezsim" - mondta.

 

A szóban forgó náci honlapot, úgy tűnik, semmilyen kapcsolat nem fűzi az iráni államhoz, a TABNAK hírportál ezzel együtt bírálta az internetet szigorúan ellenőrző kormányt, amiért engedélyezte a honlap működését. "Vajon ez azt jelenti, hogy hatóságaink jóváhagyták ennek a szélsőséges kultusznak a terjesztését?" - teszi fel a kérdést a hírportál.

 

A TABNAK idézi a náci honlapot, amely szerint "vallási kisebbségek, vagy inkább zsidók sértegetéséért szűrték meg" a internetre általuk feltett tartalmakat.

 

Iránban él a világ egyik legrégebbi zsidó közössége, s a mintegy 25 ezer főt számláló közösséget az iszlám köztársaság hivatalosan vallási kisebbségként ismeri el.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt