HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Több pénzt kapna a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány a jövő évi költségvetésben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 19    Forrás: Origo nyomán RomNet


Ez a cikk archív

A jövő évi költségvetéshez csütörtök éjfélig lehetett beadni módosító javaslatokat, a parlamenti képviselők összesen 389 indítványt nyújtottak be. Nem volt tétlen három cigány képviselő sem, akik szintén nyújtottak be javaslatokat.

Hirdetmény

Varga József roma származású képviselő módosító javaslata a Költségvetési Tanács működtetésére szánt 835 millió forintból mindössze 10 milliót hagyna a szervezetnél, a fennmaradó 825 millió forintból pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványt támogatná. A javaslat indoklása szerint a tanács felállítását sem a Fidesz, sem pedig a KDNP nem szavazta meg 2008-ban, hiszen szinte azonos feladatokat végez, mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB), vagy az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

 

Varga egy másik módosítóban az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatását 100 millió forinttal csökkentené és ezt az összeget ugyancsak a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak adná. Varga és a szintén roma származású Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő a társasági adóból 1,365 milliárd forinttal többet várnak az előirányzatban szereplőnél, a pluszpénzt pedig a lemorzsolódást akadályozó oktatási programok finanszírozására fordítanák.

 

Farkas Flórián romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon belül 199,3 millió forintot csoportosítana át a költségvetés "Roma Oktatási Programok" sorára az egyéb működési célú kiadások sorról. Farkas szerint erre azért van szükség  mert "az oktatási esélyegyenlőségi programok nem képezik részét a társadalmi felzárkózás aktív szociálpolitikai eszközei sor szakmai tartalmának, technikai hiba történt".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   lényeglátó  | 2011 November 19 10:24:52 like(0) dislike(0)

Ha valakiben nem támad igény,(nem látja otthon, sajnos) kéőbb már késő! "Hiába húzom a kutya fejét az asztalhoz, nem fog az onnan enni!" Tehát akár erővel, ki kell emelni, ovódába kényszeríteni! Sok mesét, mondókát, bábjátékot nekik! Mig a műveltség, tanúlás igénnyé nem válik! Szakmát nekik. Kőműves, ács, szobafestő, stb amire minden faluban igény, szükség van.

#1   lényeglátó  | 2011 November 19 10:17:08 like(0) dislike(0)

Ha valakiben nem támad igény, 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt