HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma népszámlálást tartanak Ungváron

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, Ungvár, Ukrajna
2010 November 18    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Ungvár újonnan megválasztott önkormányzata hamarosan összeírja a helyi roma lakosságot, hogy az eddiginél hatékonyabban támogathassa a város leghátrányosabb helyzetű lakóit érintő problémák megoldását.

Hirdetmény

Viktor Pogorelov, Ungvár új polgármestere szerdán találkozott a város cigány szervezeteinek vezetőivel. A megbeszélésen a helyi roma közösség legégetőbb problémáit, mindenekelőtt a kisebbséghez tartozók oktatásával, egészségügyi ellátásával és álláshoz juttatásával kapcsolatos kérdéseket tekintették át – adta hírül csütörtökön az ua-reporter.com ungvári internetes hírportál.

 

Az ungvári polgármester bejelentette, hogy az összeírást követően totális egészségügyi szűrést végeznek a roma lakosság körében, hiszen nem titok, hogy a közösségen belül terjed a tébécé. A megyeszékhely elöljárója egyúttal arra kérte a roma szervezetek vezetőit, hogy delegálják képviselőjüket a város önkormányzatába a közösség problémáinak hatékonyabb orvoslása érdekében.

 

Ungvár polgármestere azt tervezi, hogy a napokban felkeresi azokat a tanintézeteket, ahol nagy számban tanulnak roma gyerekek, s az ottani vezetőkkel megvitatja az oktatás színvonalának emelését célzó kádercserék kérdését.

 

Pogorelov bejelentette, hogy tervei között szerepel lakások építése Ungvár romák lakta kerületében, az ehhez szükséges forrásokat már a jövő évi költségvetésbe építik be. Hozzátette: az elkövetkező évek terveiben szerepel egy hulladék-feldolgozó üzem építése, ami mintegy kétszáz roma lakost juttathat álláshoz.

 

A polgármester jelezte: hamarosan romaügyi bizottságot hoznak létre Ungváron a helyi cigány közösség problémáinak számba vétele és megoldásuk módszereinek kidolgozása céljából.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt