HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kállai: nemzetpolitikai öngól a kisebbségi ombudsmani intézmény leértékelése

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 16    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Kállai Ernő szerint ha leértékelődik, vagy megszűnik a kisebbségi ombudsman intézménye, azzal az Országgyűlés "nemzetpolitikai öngólt rúg".

Hirdetmény

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa az alkotmány-előkészítő eseti bizottság keddi ülésén leszögezte: ha az új alkotmány készítése során leértékelik, leminősítik az ombudsmani intézményt, akkor azzal az Országgyűlés "nemzetpolitikai öngólt rúg".

 

Kállai Ernő felvetése szerint ha Magyarországon megszűnne a parlament alá tartozó kisebbségi jogvédelem, akkor nem lesz jogi, erkölcsi alapja az országnak a határon túli magyar közösségek jogvédelemre. Azt kérdezte: vajon mit szólnak majd a lépéshez a nemzetközi szervezetek, miként alakul a magyar uniós elnökség helyzete, amikor a programok jó részét a kisebbség témakörére "hegyezik ki"?

 

Gulyás Gergely (Fidesz) leszögezte: nem volt szó a bizottság korábbi ülésen az állampolgári jogok országgyűlési biztosa intézményének megszűntetéséről, az felmerült, hogy egy biztosra praktikusabb lenne átszervezni a hivatalt; a kisebbségek képviselete fontos, valamilyen formában megmarad.

 

A bizottság a parlamenti határozathozatalok után újból összeül; a menetrend szerint ugyanis az elkészült részkoncepciókat a testület november 2-15. között tárgyalja meg, majd a testület összegző munkacsoportja november 30-ig kialakítja az új alaptörvény koncepciójának egységes szövegét.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   pályi  | 2010 November 17 18:48:37 like(0) dislike(0)

Nagyon szomorúvagyok hogy egy evidencián vitatkoznak Kálai Úrral! Talán fél a FIDESZ hogy sok a kisebbségi bűnöző a vezetés soraiban s így az ÓBUCMANON keresztűl majd védekezési lehetőséget kapnak az érintett TISZTESéges emberek? Meg egyébként is az alkotmány mint olyan illik betartani, s betartatni. Vagy készűlnek valamire, engem a horti rezsimre emlékeztet ez a készülő jorendberendezkedés. Elképesztő hogy mit szeretnének.

Haj HAJ LESSZ itt HAD el HAD.????????????????


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt