HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: új romapolitikára van szükség

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 12    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Farkas Flórián miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő szerint vissza kell adni a hazai cigány népesség tartását, büszkeségét, ezért új romapolitikára van szükség, amely minden idők legnagyobb összefogását hozza magával.

Hirdetmény

A politikus, a Lungo Drom elnöke pénteken Szolnokon, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat szakmai napján tartott előadásában úgy fogalmazott: az elmúlt nyolcéves időszakban szinte büntették a romákat.

 

Farkas Flórián közölte, hogy a cigányság életében gyökeres változást hozó politika három pilléren nyugszik majd: a törvényességen, a szakszerűségen és a megbízhatóságon.

 

Kijelentette, hogy a törvényesség mindenáron való betartása azért fontos, mert a mai cigánypolitikában nagyon súlyos törvénytelenségek, szabálytalanságok és helytelenségek tapasztalhatók. Példaként megjegyezte, hogy milyen cigánypolitikus az, aki ellen büntetőper indul és abban a felesége a másodrendű vádlott.

 

Farkas Flórián a szakszerűség jelentőségét hangsúlyozva azt mondta: véget kell vetni annak, hogy "kisegítő iskolások" országos politikai vezetők legyenek a jövőben, ezért csak a legjobbakra számítanak.

 

A miniszteri biztos a harmadik követelményről, a megbízhatóságról és az ahhoz tartozó erkölcsösségéről úgy vélekedett: ez az, "amitől sokan irtóznak". Ettől függetlenül annak, aki a Lungo Drom színeiben akar bármilyen szinten politizálni, erkölcsi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie - tette hozzá.            

 

Farkas Flórián kitért arra, hogy az Európai Unió számára is modellnek szánt új cigánypolitika érvényre juttatását egy országos cigány integrációs központ segíti, amelynek minden megyében lesz szervezeti egysége.

 

Szorgalmazzák a cigányság kultúrájának megőrzését és ápolását is, erre a feladatra a leendő megyei kulturális centrumok lesznek hivatottak - közölte.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   pályi  | 2010 November 17 19:03:00 like(0) dislike(0)

Miniszteri biztos Úr! SZabolcs Szatmár Bereg Megye LUNGODROM ELnöke, KÖZGYŰLÉS tagja,

FIDESZ elnökség egyeztető bizotságának tagja, OCÖ képviselő az ÖN ALELNÖKE, meganyi titulusú, LAKATOS ISTVÁNNAK akit most itéltek el közokirat és CSAlÁS vádjával, MI-ÉRT NINCS

az ÖN által említett  ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNYA? Ő MIÉRT KIVÉTEL MINISZTERI BIZTOS ÚR?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt