HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: új romapolitikára van szükség

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 12    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Farkas Flórián miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő szerint vissza kell adni a hazai cigány népesség tartását, büszkeségét, ezért új romapolitikára van szükség, amely minden idők legnagyobb összefogását hozza magával.

Hirdetmény

A politikus, a Lungo Drom elnöke pénteken Szolnokon, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat szakmai napján tartott előadásában úgy fogalmazott: az elmúlt nyolcéves időszakban szinte büntették a romákat.

 

Farkas Flórián közölte, hogy a cigányság életében gyökeres változást hozó politika három pilléren nyugszik majd: a törvényességen, a szakszerűségen és a megbízhatóságon.

 

Kijelentette, hogy a törvényesség mindenáron való betartása azért fontos, mert a mai cigánypolitikában nagyon súlyos törvénytelenségek, szabálytalanságok és helytelenségek tapasztalhatók. Példaként megjegyezte, hogy milyen cigánypolitikus az, aki ellen büntetőper indul és abban a felesége a másodrendű vádlott.

 

Farkas Flórián a szakszerűség jelentőségét hangsúlyozva azt mondta: véget kell vetni annak, hogy "kisegítő iskolások" országos politikai vezetők legyenek a jövőben, ezért csak a legjobbakra számítanak.

 

A miniszteri biztos a harmadik követelményről, a megbízhatóságról és az ahhoz tartozó erkölcsösségéről úgy vélekedett: ez az, "amitől sokan irtóznak". Ettől függetlenül annak, aki a Lungo Drom színeiben akar bármilyen szinten politizálni, erkölcsi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie - tette hozzá.            

 

Farkas Flórián kitért arra, hogy az Európai Unió számára is modellnek szánt új cigánypolitika érvényre juttatását egy országos cigány integrációs központ segíti, amelynek minden megyében lesz szervezeti egysége.

 

Szorgalmazzák a cigányság kultúrájának megőrzését és ápolását is, erre a feladatra a leendő megyei kulturális centrumok lesznek hivatottak - közölte.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   pályi  | 2010 November 17 19:03:00 like(0) dislike(0)

Miniszteri biztos Úr! SZabolcs Szatmár Bereg Megye LUNGODROM ELnöke, KÖZGYŰLÉS tagja,

FIDESZ elnökség egyeztető bizotságának tagja, OCÖ képviselő az ÖN ALELNÖKE, meganyi titulusú, LAKATOS ISTVÁNNAK akit most itéltek el közokirat és CSAlÁS vádjával, MI-ÉRT NINCS

az ÖN által említett  ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNYA? Ő MIÉRT KIVÉTEL MINISZTERI BIZTOS ÚR?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt