2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Mégsem kaptak albérletet a közösségi szálláson lévő devecseriek
2010. 11. 07. 00:00

Vasárnap a zeneiskolában járva az MTI tudósítója az érintett családoktól megtudta, hogy a bérleti szerződés mégsem köttetett meg, mert a bérbeadók megváltoztatták korábbi szándékukat.

Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere hétfőn még arról tájékoztatta az MTI tudósítóját, hogy szerdától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a még a közösségi szálláson lévő 22 ember számára Devecserben átmenetileg üres házakat bérelnek, de lakhatásuk végleges megoldásához a három hónapos bérlet letelte után az önkormányzat a tervek szerint a kármentő alapból, vagy az állami támogatásból megvásárolja az ingatlanokat.

 

Vasárnap a zeneiskolában járva az MTI tudósítója az érintett családoktól megtudta, hogy a bérleti szerződés mégsem köttetett meg, mert a bérbeadók megváltoztatták korábbi szándékukat.

 

Mivel az érintettek - akik a katasztrófában teljesen megsemmisült Dankó-telepen, többségében jogcím nélkül, rendezetlen tulajdonviszonyok között laktak - nem akarják a karácsonyt is a tantermekben tölteni, önmaguk kezdtek albérletkeresésbe, de csak olyan régi lakásokat kaptak volna bérleményként, amelyben nincs víz, vagy villany. Mivel a három család tagjai között négy kisgyermek, és több általános iskolás is van, ezt nem tudták elfogadni, így most Ajkán keresnek maguknak kibérelhető lakást.

 

Megjegyezték, próbáltak már korábban is albérletet keresni, de a segélyszervezettől kapott címek megtekintése után a bérbeadók visszavonták a hirdetést, és erről panaszt tettek a polgármesternek és a támogató szervezetnek is.

 

Elmondásuk szerint szükségszállásukon nincs meleg víz, főzés helyett csupán az adományként kapott konzerveket melegítik.

 

A devecseri polgármester az MTI érdeklődésére vasárnap azt mondta: szerdán megkezdődik az egyénenkénti nyilatkozattétel, és a Dankó-telepen élő emberek - akik közül korábban több mint negyvenen kényszerültek átmeneti közösségi szálláson aludni - sorsa is rendeződik, így nem átmeneti, hanem végleges megoldást találnak majd számukra.