HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romák tömeges kiutazásáról is tárgyalt Kanadában Balog Zoltán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kanada, Balog Zoltán
2010 November 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Kanadai látogatáson vesz részt Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára október 30-a és november 8-a között; találkozik kanadai magyar közösségekkel és megbeszéléseket folytat a kanadai kormány illetékeseivel a romák tömeges kiutazásáról Magyarországról Kanadába - közölte az államtitkárság sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Hirdetmény

A közlemény szerint Balog Zoltán október 30-án meglátogatta a torontói Roma Kulturális Központot, ahol a Közép- és Kelet Európából érkező romákkal próbálnak kapcsolatot teremteni önkéntes szociális munkások. Október 31-én, vasárnap a torontói Első Magyar Református Egyház, Vass Zoltán lelkipásztor meghívására előadást tartott az új magyar kormány nemzetstratégiájáról, kiemelve azt a lehetőséget, amelyet a magyar állampolgárság megadása jelent a határon kívül élő magyaroknak.

 

Hétfőn Neil Yeatesszel, az állampolgársági, bevándorlási és multikulturális ügyekért felelős minisztérium miniszterhelyettesével folytatott eszmecserét arról az együttműködésről, amelyre azért van szükség a két ország hatóságai között, hogy senki se éljen vissza a Kanada és Magyarország közötti vízummentes utazás lehetőségével.

 

A kanadai miniszterhelyettes elmondta, hogy az elsősorban cigány származású magyar állampolgárok részéről benyújtott menekültkérelmek elenyésző hányadát bírálják el pozitívan (ebben az évben 1600 kérelemből 3-at fogadtak el). Köszönetét fejezte ki a magyar rendőrség segítségéért, amelyet a szervezett emberkereskedelemben érdekeltek leleplezésében nyújt. Megállapodtak abban, hogy ezt az együttműködést a jövőben tovább erősítik - olvasható a magyar államtitkárság közleményében.

 

Az Ottawa Citizen című lap internetes kiadása szerint a budapesti vezetést aggodalommal tölti el, hogy a vízumkényszer 2008. évi eltörlése után sokszorosára nőtt a magyar állampolgárok által Kanadában benyújtott menekültkérelmek száma. Balog Zoltán különösen azzal a szándékkal tárgyalt kanadai hivatali kollégáival, hogy "megelőző kárbecslést" végezzen, mert a magyar vezetés célja, hogy a két ország közötti vízummentesség mindenképpen fennmaradjon. Az államtitkár a lapnak nyilatkozva elmondta: ismertette Yeates miniszterhelyettessel, hogy Magyarország milyen erőfeszítéseket tesz az ügyben.

 

A budapesti államtitkárság közleménye szerint Balog Zoltán kedden találkozott Tom Scrimgerrel, a kanadai örökség minisztérium állampolgársági és örökségi ügyekért felelős miniszterhelyettesével, aki ismertette a kanadai indián, bennszülött őslakossággal foglalkozó integrációs programokat és az elsősorban a fiatal generációt érintő "állampolgári öntudatot erősítő" programokat.

 

Az elkövetkező napokban az államtitkár a kormányzat további képviselőivel találkozik és látogatást tesz a calgary-i és a vancouveri magyar közösségeknél - áll a közleményben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

  • Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérteCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt