2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lebontják a pérót, hogy megszabaduljanak a romáktól
2010. 10. 27. 00:00

Pollák szerint egy dolog az, hogy törvényesen a házakat le lehet bontani, de mi lesz a gyermekvédelmi jogokkal vagy a pótlakáshoz való joggal.

„Nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy ez hogyan működik, de azt tudom, hogy egyes községekben jól kihasználják, másutt viszont gondok vannak vele” – jelentette ki, mondván, hogy elvileg nincs ellenvetése.

 

A kormánymegbízott ma arra szólította fel a polgármestert, hogy őrizkedjen a hirtelen, radikális kijelentésektől és lépésektől. „Ami nekünk fejtörést okoz, az az, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel, ha a házaikat lebontják” – hangsúlyozta Pollák. Szerinte egy dolog az, hogy törvényesen a házakat le lehet bontani, de mi lesz a gyermekvédelmi jogokkal vagy a pótlakáshoz való joggal. Slezák azonban kijelentette, hogy a falunak nem érdeke új romatelepet építeni.

 

A községi telepen évtizedekkel ezelőtt kezdődtek meg az építkezések, jelenleg mintegy 100 épületben 500-600 ember élt ott. Pár napja Daniel Lipšic belügyminiszter is látogatást tett a faluban, és ígéretet tett a rendőrség megerősítésére a falusi bűncselekmények megfékezésére.