HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Párizs egymillió eurós programmal segíti a kiutasított romák beilleszkedését hazájukban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Október 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Egymillió eurós költségvetésű új programmal segíti 2011-ben Párizs a Franciaországból kiutasított romániai romák beilleszkedését hazájukban - jelentette be hétfőn a francia bevándorlási és nemzeti identitási miniszter.

Hirdetmény

Eric Besson közleménye szerint a francia program segítségével a Franciaországban illegálisan tartózkodó román állampolgárok a biztos munkahelyteremtésen keresztül valódi támogatást kapnak ahhoz, hogy beilleszkedjenek hazájukban.

 

Az év eleje óta a párizsi kormány 8601 olyan román állampolgárt küldött haza, akik illegálisan tartózkodtak Franciaországban. Közülük a minisztérium szerint 7447-en önként távoztak, 1154 személyt pedig a hatóságok kényszerítettek hazatérésre.

 

Az Európai Bizottság szeptemberben jelentette be, hogy létrehoz egy roma munkacsoportot, amely azt ellenőrzi majd, miként költötték el a tagállamok a romák integrációjára szánt uniós forrásokat. A francia kormány azonban Besson közleménye szerint nem kívánja megvárni egy olyan európai program elindítását, amely a strukturális alapok jobb elköltését irányozza elő a romák integrációjára.

 

Besson arra kérte a felügyelete alá tartozó Francia Bevándorlási és Integrációs Hivatalt (OFII), hogy a román hatóságokkal együttműködve szervezzen meg egy küldöttséget Romániába a program elindítására, és készítse elő a francia miniszter látogatását. Franciaország a program keretében 2011. január 1-jétől elsősorban technikai segítséget ajánl fel a román kormánynak.

 

A közlemény szerint az OFII 2009-ben 146 beilleszkedési programot finanszírozott Romániában 709 ezer 560 eurós összegben, idén pedig eddig 73 újabb programhoz járult hozzá 354 ezer 780 euróval.

 

A 47 országot tömörítő Európa Tanács (ET) múlt szerdai romakonferenciáján fogadta el az úgynevezett strasbourgi nyilatkozatot, amely hangsúlyozza, hogy a 12 millió európai roma sikeres beilleszkedése érdekében az emberi jogok védelmével együtt kell járnia a szociális és a gazdasági befogadási folyamatnak. Azt megelőzően Brüsszel kielégítőnek találta Franciaország válaszait a romák tömeges kitoloncolásával kapcsolatban feltett kérdéseire, és felfüggesztette a jogi kötelezettségszegési eljárás megindítását Párizs ellen.

 

Franciaország egyben elkötelezte magát jogrendje módosítására annak érdekében, hogy teljesítse a mozgásszabadságot biztosító európai előírások érvényesítését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt