HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem szolgálták ki a romát, százezres büntetést kaptak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, siófok
2010 Október 22    Forrás: sonline.hu


Ez a cikk archív
Százezer forintos bírság megfizetésére kötelezte az Egyenlő Bánásmód Hatóság azt a siófoki sörözőt, ahol idén május végén megtagadták a roma származású Bogdán József kiszolgálását.
Hirdetmény

A hatóság megállapította: az eljárás alá vont, sörözőt üzemeltető társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A kérelmező roma etnikumhoz tartozásával összefüggésben közvetlenül hátrányos megkülönböztetést alkalmazott azzal, hogy megtagadta tőle a kiszolgálást.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság arra is kötelezte a társaságot: a jogsértést megállapító határozatot hatvan napra tegye közzé az egyenlobanasmod.hu honlapon. A bírság kiszabásakor a hatóság figyelemmel volt a jogsértés súlyára és a cég teljesítő képességére. A döntés ellen közigazgatási eljárás keretében nincs helye fellebbezésnek.

Ahogyan annak idején megírtuk, a Siófokon pékként dolgozó Bogdán József élettársával (aki nem cigány) és három kollégájával tért volna be a buszpályaudvar melletti szórakozó helyre. Egy biztonsági ember azonban elé állt és azt mondta: nem engedi be, mert roma; korábban volt egy nagy verekedés, azóta cigányokat nem eresztenek be.

A söröző dolgozói akkor arról beszéltek portálunknak: több hónapon át egy roma csapat folyamatosan zaklatta vendégeiket, fenyegette dolgozóikat, nem egyszer fizetés nélkül távoztak. Kést, dartsvégeket vettek ilyenkor elő nyomatékul. Ha valaki nyert az automatánál, attól erőszakkal elvették a pénzét. Ezért telt be a pohár, s a tulajdonos úgy határozott, onnantól kezdve  csak törzskártyával rendelkezőket szolgálnak ki. Bárki igényelheti, s ők eldöntik, ki lehet tagja ennek a közösségnek. Akár roma is, ha nem balhés. A dolgozók szerint Bogdán József is a balhézók köreihez tartozik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt