HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egy roma férfi hátán kelt át a vízen egy egri rendőr

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, rendőr, eger
2010 Október 21    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

Azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát annak az egri rendőrnek, aki egy falopásnál történt intézkedésnél egy roma férfi hátán vitette magát néhány méteren. K. Mihály főtörzsőrmesterrel szemben az Egri Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt vizsgálódik.

Hirdetmény

Idén nyáron az Egri Rendőrkapitányságra falopásról érkezett bejelentés egy közeli településről, Ostorosról. A helyszínre érkező egyenruhások még ott fülön csípték a tolvajokat. Miközben terepszemlét tartottak, az egyik járőr, K. Mihály főtörzsőrmester egy nagyobb pocsolyánál - azért, hogy ne legyen sáros a bakancsa - az egyik tolvajt magához hívta és a hátára vetetve magát kelt át a bokán felül érő vízen.

A történteket egy mobiltelefon kamerájával rögzítették. A hvg.hu-hoz került felvétellel kapcsolatban a Heves Megyei Főügyészség szóvivője, Konkoly-Thege László megerősítette, hogy eredeti és az képezi a vizsgálat alapját. „A rendőrrel szemben parancsnoka feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen hivatali visszaélés gyanúja miatt" - közölte a szóvivő, hozzátéve: a K. Mihályt cipelő roma férfi nem tett feljelentést.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint is beszámolt az Egri Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere ellen megtett feljelentésről. Hangsúlyozta, hogy aznap, amikor az eset a tudomásukra jutott, K. Mihály szolgálati viszonyát megszüntették. Az ügyről ennél részletesebben a nyomozó ügyészség eljárására hivatkozva nem kívánt többet közölni.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a rendőrrel szemben nem merült fel az intézkedési kötelezettség elmulasztása, mert az erdőből kivágott fa értéke nem haladta meg szabálysértési értéket, így nem kellett feljelentést tennie. Emellett K. Mihálynak szerencséje volt abban, hogy az ostorosi erdőnél lefülelt romák – információink szerint – azt vallották, meg volt beszélve, hogy segítenek a rendőrnek.

Nem ez az első olyan nyilvánosságra került felvétel, amely kínos a rendőrség számára. Emlékezetes, 2007 januárjában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot a Bajai hip-hop címet viselő, táncoló rendőröket bemutató felvétel miatt. Mint kiderült, a Készenléti Rendőrség mókás kedvű kollégái rendezték a táncbemutatót.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Gazda  | 2011 Október 21 20:27:09 like(0) dislike(0)

Hát ezé kö roma rendőr,hogy ne báccsa a testvért. És tudjon vizen járni.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt