2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Egy roma férfi hátán kelt át a vízen egy egri rendőr
2010. 10. 21. 00:00

„A rendőrrel szemben parancsnoka feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen hivatali visszaélés gyanúja miatt" - közölte a szóvivő, hozzátéve: a K. Mihályt cipelő roma férfi nem tett feljelentést.

Idén nyáron az Egri Rendőrkapitányságra falopásról érkezett bejelentés egy közeli településről, Ostorosról. A helyszínre érkező egyenruhások még ott fülön csípték a tolvajokat. Miközben terepszemlét tartottak, az egyik járőr, K. Mihály főtörzsőrmester egy nagyobb pocsolyánál - azért, hogy ne legyen sáros a bakancsa - az egyik tolvajt magához hívta és a hátára vetetve magát kelt át a bokán felül érő vízen.

A történteket egy mobiltelefon kamerájával rögzítették. A hvg.hu-hoz került felvétellel kapcsolatban a Heves Megyei Főügyészség szóvivője, Konkoly-Thege László megerősítette, hogy eredeti és az képezi a vizsgálat alapját. „A rendőrrel szemben parancsnoka feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen hivatali visszaélés gyanúja miatt" - közölte a szóvivő, hozzátéve: a K. Mihályt cipelő roma férfi nem tett feljelentést.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint is beszámolt az Egri Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere ellen megtett feljelentésről. Hangsúlyozta, hogy aznap, amikor az eset a tudomásukra jutott, K. Mihály szolgálati viszonyát megszüntették. Az ügyről ennél részletesebben a nyomozó ügyészség eljárására hivatkozva nem kívánt többet közölni.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a rendőrrel szemben nem merült fel az intézkedési kötelezettség elmulasztása, mert az erdőből kivágott fa értéke nem haladta meg szabálysértési értéket, így nem kellett feljelentést tennie. Emellett K. Mihálynak szerencséje volt abban, hogy az ostorosi erdőnél lefülelt romák – információink szerint – azt vallották, meg volt beszélve, hogy segítenek a rendőrnek.

Nem ez az első olyan nyilvánosságra került felvétel, amely kínos a rendőrség számára. Emlékezetes, 2007 januárjában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot a Bajai hip-hop címet viselő, táncoló rendőröket bemutató felvétel miatt. Mint kiderült, a Készenléti Rendőrség mókás kedvű kollégái rendezték a táncbemutatót.