HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romagyilkosságok vádlottjával, Cs. Istvánnal kapcsolatban álló elhárító fegyelmit kapott

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2010 Október 19    Forrás: Magyar Hírlap


Ez a cikk archív

Márciusban kezdi tárgyalni a romagyilkosságok ügyét a Pest Megyei Bíróság – értesült a Magyar Hírlap. A monstre perre a bíróságnak rendkívüli biztonsági intézkedéseket kell majd bevezetnie, ez azonban a korszerűtlen épületben igencsak nehéz lesz.

Hirdetmény

Időközben írásbeli fegyelmit kapott a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) munkatársa, H. Ernő, aki kapcsolatban állt a romagyilkosságok egyik, egykori katona vádlottjával, Cs. Istvánnal – tudta meg lapunk. Információink szerint az erre a célra kijelölt bizottság két szabálysértést állapított meg, amit H. Ernő a romagyilkosságokkal összefüggésben elkövetett.

 

Az egyik egy szolgálati szabálysértés. A fedett munkakörben dolgozókra a szabály többek között kimondja, hogy a tiszt nem fedheti fel magánéleti körülményeit informátorai előtt. Márpedig Cs. István ismerte H. Ernő telefonszámát és lakását. Sőt mindkét férfi vallomásában szerepel, hogy Cs. István tartótisztje lakásán is járt. A másik szabályszegést pedig akkor követte el H. Ernő, amikor dokumentálási kötelezettségét elmulasztotta.

Információink szerint H. Ernőnek a romagyilkosságokról szóló írásos jelentései nem tartalmaztak minden releváns adatot, illetve a Cs. Istvánnal való találkozásairól szóló jelentéseinek tartalma sem teljes. Úgy tudjuk, a bizottság egyértelműen megállapította azt is, hogy H. Ernő korábbi felettesei utasítására szegte meg a szabályokat, ezért nem bocsátották el, hanem írásbeli fegyelmit kapott, és nemcsak más szolgálati helyre, hanem más munkakörbe helyezték át.

Mint megírtuk, négy férfit vádolnak a 2008–2009-ben, hat áldozat halálával végződött romagyilkosságok elkövetésével. Lapunk cikksorozatot közölt arról, hogy az egyik gyanúsított, Cs. István korábban hivatásos katonaként szolgált, s ezalatt a KBH beszervezte. Habár a Honvédelmi Minisztérium korábbi vezetése tagadta ezt, cikkünk megjelenése után, a jelenlegi vezetés elismerte, és belső vizsgálatot folytatott az ügyben. Megírtuk, hogy a Cs. Istvánnal kapcsolatban álló tartótiszt számos hibát követett el, amikor érdektelennek tartotta a Cs. István által a romagyilkosságokról közölt információkat. Sőt a nyomozás adataiból arra is következtetni lehet, hogy a tartótiszt akár még a romagyilkosságokról is tudhatott.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt