HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mihál szerint a helyi vállalkozások oldhatják meg a romaproblémát

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, Jozef Mihál
2010 Október 15    Forrás: SITA, bumm


Ez a cikk archív

Jozef Mihál szociális miniszter szerint a lőcsei járásbeli Szepesgörgő (Spišský Hrhov) remek példa arra, miként lehet megoldani a roma közösségek problémáit - mindezt azután mondta el, hogy felkereste a községet.

Hirdetmény

"Megnéztem, miként lehet együttműködni a roma közösségekkel, úgy érzem, ez egy nagyon jó példa, és Szlovákiában mindenhol alkalmazni lehetne" - jelentette ki Mihál Szepesgörgőn. A községben létrehoztak egy központi vállalatot, ahol mintegy húsz személyt foglalkoztatnak. A kis üzemben különféle használati tárgyakat gyártanak, méghozzá nyereséggel - a tárcavezető szerint mindez a helyi polgármester érdeme, aki küzd a munkanélküliség és a romák problémái ellen.

"Ez mindenképpen egy nagyon pozitív példája annak, miként lehet saját erőből foglalkoztatni a helyi lakosokat, nem pedig az állam segítségével"  - fűzte hozzá a miniszter. A szepesgörgői vállalat már tíz éve működik.

Vladimírt Ledecký, a település polgármestere szerint a vállalkozás sikere abban rejlik, hogy mindent saját forrásból finanszíroznak. "A saját pénzét becsüli meg az ember a legjobban" - vélekedett. A kis üzem leginkább roma munkásokat alkalmaz, valamint olyan személyeket, akik nehezen találnának más munkát. Elsősorban asztalos- és ácsmunkákkal foglalkoznak, emléktárgyakat és hordókat készítenek.

"A vállalatarról szól, hogy a haszon, amit termel, nem községi célokra kerül felhasználásra, hanem új gépeket, technológiákat veszünk rajta, próbálunk fejleszteni és terjeszkedni" - mondta el a polgármester, aki szerint évente két-három új munkaerőt képesek alkalmazni ezzel a módszerrel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt