HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: elsöprő győzelmet aratott a Lungo Drom

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, Választás 2010
2010 Október 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Lungo Drom több mint százezer szavazattal 2.222 mandátumot szerzett a kisebbségi önkormányzati választásokon, így szerintük "elsöprő győzelmet" arattak a legfőbb riválisuknak számító, Kolompár Orbán vezette MCF felett, amelynek mindössze harmadannyi mandátum jutott.

Hirdetmény

Az Országos Választási Iroda (OVI) vasárnap éjszaka közölt, 96,5 százalékos feldolgozottság alatt álló adatai szerint az MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma), amelynek vezetője az Országos Cigány Önkormányzatot is irányító Kolompár Orbán, 34 és fél ezer szavazatot kapott, és ezzel 767 mandátumhoz jutott.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom elnöke az MTI-nek vasárnap éjjel azt mondta: a Lungo Drom elsöprő győzelmet aratott, s ezzel a cigányság "kitaszította" magából azokat a vezetőket, akik lezüllesztették a roma politikát. A Lungo Drom szavazói voksaikkal döntöttek arról is, hogy egy "integrált politikát" szeretnének megvalósíttatni - tette hozzá.

Kolompár Orbán legfőbb riválisának kijelentéseire úgy reagált: "az elnök úr nyugtával dicsérje a napot", ugyanis az MCF az elmúlt időszakban több más roma jelölőszervezettel is választási szövetséget kötött, így - állítása szerint - mindent egybevetve az elnyert mandátumok tekintetében "ugyanakkora eredményt értek el", mint a Lungo Drom. Szavai szerint ők most a januári országos és területi kisebbségi önkormányzati választásokra készülődnek, s számukra "az igazi munka még csak most kezdődik".

A Fidesszel választási szövetségben álló Lungo Drom a jelölőszervezetek közül a legtöbb jelöltet állította, így 892 településen 4016 jelöltjük küzdött meg a négy évre szóló mandátumért.

Vasárnap az ország 1.252 településén 9.983 cigány jelöltre szavazhattak azok a választópolgárok, akik július 15-ig cigányként kérték felvételüket a kisebbségi választói névjegyzékbe.

Az OVI 96,5 százalékos feldolgozottságú adatai szerint a választói névjegyzékben szereplő 13 kisebbség mintegy 64 százaléka járult a nap folyamán az urnákhoz.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt