2024 May 01., Wednesday/Fülöp, Jakab napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság alakul
2010. 09. 30. 00:00

A bizottság feladata, hogy javaslatot tegyen a kormány számára a társadalmi felzárkózás hosszú távú nemzeti stratégiájának, és az alapján évente rövid távú akciótervének kidolgozására.

A bizottság feladata, hogy javaslatot tegyen a kormány számára a társadalmi felzárkózás hosszú távú nemzeti stratégiájának, és az alapján évente rövid távú akciótervének kidolgozására, majd koordinálja és figyelemmel kísérje a stratégia és akcióterv végrehajtását.

Feladata továbbá a cigányság és a mélyszegénységben élő személyek életkörülményeinek, társadalmi helyzetének javításával, valamint társadalmi integrációjának elősegítésével kapcsolatos kormányzati feladatok végrehajtásának koordinálása és értékelése, és az egyes minisztériumok társadalmi felzárkózással kapcsolatos tevékenységének összehangolása, tanácsadással segítése. A bizottság javaslatot tesz a kormány számára a társadalmi felzárkózással kapcsolatos feladatok forrásigényének összehangolt tervezésére és a pénzfelhasználás ellenőrzésére.

A bizottságot Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vezeti. A bizottságban mind a nyolc minisztérium képviselteti magát, ez biztosítja azt, hogy nem elszigetelt, hanem összehangolt kormányzati döntések születnek a mélyszegénységben élők és a cigányság felzárkózása érdekében.

A bizottság munkájában részt vesznek: a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és koordinációs államtitkársága, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkársága, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkársága, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért, szociális, család- és ifjúságügyért, kultúráért, egészségügyért, sportpolitikai felelős államtitkársága, Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkársága. A bizottság munkáját segíti a KSH is - tudta meg a RomNet.