HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság alakul

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Szeptember 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A kormány a cigányság és a mélyszegénységben élő személyek életkörülményeinek, társadalmi helyzetének javítása, valamint társadalmi integrációjának elősegítésére irányuló kormányzati tevékenység összehangolása érdekében, létrehozza a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottságot - tájékoztatta a RomNetet a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

Hirdetmény

A bizottság feladata, hogy javaslatot tegyen a kormány számára a társadalmi felzárkózás hosszú távú nemzeti stratégiájának, és az alapján évente rövid távú akciótervének kidolgozására, majd koordinálja és figyelemmel kísérje a stratégia és akcióterv végrehajtását.

Feladata továbbá a cigányság és a mélyszegénységben élő személyek életkörülményeinek, társadalmi helyzetének javításával, valamint társadalmi integrációjának elősegítésével kapcsolatos kormányzati feladatok végrehajtásának koordinálása és értékelése, és az egyes minisztériumok társadalmi felzárkózással kapcsolatos tevékenységének összehangolása, tanácsadással segítése. A bizottság javaslatot tesz a kormány számára a társadalmi felzárkózással kapcsolatos feladatok forrásigényének összehangolt tervezésére és a pénzfelhasználás ellenőrzésére.

A bizottságot Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vezeti. A bizottságban mind a nyolc minisztérium képviselteti magát, ez biztosítja azt, hogy nem elszigetelt, hanem összehangolt kormányzati döntések születnek a mélyszegénységben élők és a cigányság felzárkózása érdekében.

A bizottság munkájában részt vesznek: a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és koordinációs államtitkársága, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkársága, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkársága, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért, szociális, család- és ifjúságügyért, kultúráért, egészségügyért, sportpolitikai felelős államtitkársága, Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkársága. A bizottság munkáját segíti a KSH is - tudta meg a RomNet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt