2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma diákok számára hirdet ösztöndíjat az MNB
2010. 08. 31. 00:00

Az ösztöndíjjal elsősorban a hátrányos helyzetű, vidéki településekről érkező, roma identitásukat vállaló diákok számára szeretnének segítséget nyújtani.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank fontos feladatának tartja, hogy törvényben rögzített alapfeladatain túl, társadalmi felelősségvállalása részeként, felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira és kiálljon az esélyegyenlőség elve mellett. Ennek keretében évek óta elősegíti a tehetséges, roma származású fiatalok közép és felsőfokú iskolai teljesítményének elismerését, lehetőséget biztosít számukra a kötelező, vagy önszorgalomból kezdeményezett szakmai gyakorlat eltöltésére is. Az ösztöndíjprogram keretében a bank összesen 14 diákot támogat.

Az ösztöndíjjal elsősorban a hátrányos helyzetű, vidéki településekről érkező, roma identitásukat vállaló diákok számára szeretnének segítséget nyújtani, így ezen feltételek az elbírálás során előnyt élveznek.

A pályázatra azon tanulók jelentkezését várják, akik a 2010/2011-es tanévben kezdik meg felsőfokú alapfokú tanulmányaikat valamely pénzügyi/gazdasági oktatási intézményben. A pályázat elbírálását követően három diák számára nyílik lehetőség a programban való részvételre.