HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egy éves kisfiú új szívére szervez gyűjtést Mága Zoltán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mága
2010 Július 29    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Egy műszívvel élő, egy éves kisfiú szív transzplantációjára szervez gyűjtést jótékonysági koncert keretében Mága Zoltán hegedűművész a kisfiú lakóhelyén, a Fejér megyei Adony templomában péntek este.

Hirdetmény

Az orvosok közlése szerint körülbelül fél évig élhet a Magyar Lacika műszívvel, aztán már veszélyesebb a helyzet, mert elfertőződik és nem lehet rajta majd segíteni. A kisgyermeket bár kétszer megműtötték, megfelelő donort még nem találtak.

A család sorsát nehezíti az is, hogy a három gyermeket nevelő szülők becsületesen dolgoztak, a gazdasági válság őket is megérintette és a férj elveszítette a munkahelyét. Ennek következtében eladósodtak, és a szülők most attól félnek, hogy elárverezhetik házukat, és ha a gyermek transzplantációja sikerül is, nem lesz hová hazavinni a gyermeküket. A megfelelő gyógyulásához ugyanis egy teljesen steril szobát kell neki kialakítani, hogy ne kaphasson el fertőzéseket és megfelelő körülmények között tudjon élni.

Mága Zoltán ezért egy jótékonysági koncerten próbál pénzt gyűjteni a családnak, és a kisfiúnak a gyógyuláshoz és az új és jobb élethez.

A hegedűművész nem először segít beteg gyermekeken: július 18-án a Pest megyei Örkényben egy "életmentő" koncertet adott a zsúfolásig megtelt katolikus templomban egy 17 éves, leukémiás lány gyógyulásáért, és a rendezvényen több mint egymillió forintot sikerült összegyűjtenie.

A világhírű hegedűművész, számtalan jótékonysági akciót tartott az elmúlt években. Ennek keretében tavaly augusztusban elindította 100 templomi koncert nevű sorozatát is, az ez évi rekordáradások során bajba jutottaknak pedig mintegy 100 millió forintnyi adományt gyűjtött össze és juttatott el karitatív szervezetek segítségével.

Mága Zoltán közlése szerint az egy éves Magyar Lacika sorsa, és egy kisgyermek élni akarása is erősíti abban, hogy létrehozzon egy nemzetközi segélyszervezetet. Abban bízik, hogy a kormány és a jóérzésű magyar emberek is támogatni fogják, mert így majd sokkal több embernek tudunk majd segíteni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Száműzött roma művészet

  • Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

  • Lemondott az FCÖ elnöke

  • Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

  • Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt