HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem kaphatják vissza a Kanadából hazatért nyíregyházi romák korábbi bérlakásukat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Nyíregyháza
2010 Július 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Több nyíregyházi roma család szeretné visszakapni korábbi bérlakását, melyeket Kanadába történő kivándorlásuk miatt hagytak hátra, a hatályos rendelet erre azonban nem nyújt lehetőséget - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.

Hirdetmény

A tavalyi romagyilkosságokat követően harminc ember hagyta el a Huszár-telepi otthonát, s Kanadában próbált új életet kezdeni. A szabolcsi napilapnak Balogh Artúr, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta: Nyíregyházáról összesen közel 60 ember ment el, de most úgy néz ki, előbb-utóbb valamennyien hazajönnek majd, mert gyötrő honvágyuk miatt nem bírják elviselni a kinti életet.

A cikk szerint júliusban öt család, húsz ember tért haza, s egy Budapesten maradt családon kívül szeretnének önkormányzati lakáshoz jutni. Távozásukkor azonban minden előzetes értesítés nélkül hagyták el otthonukat; sokan a bútoraikat is eladták, hogy előteremtsék az utazás költségeit. A lakástörvény alapján minden bérlőnek be kell jelentenie, ha 60 napon túl elhagyja a rászorultsági alapon kapott bérlakását; mivel ezt a lakók elmulasztották, ezért a bérlemények állagmegóvása érdekében a lakásokat visszavette a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. A lelakott, igen rossz állapotú otthonok többségét a társaság felújította és új bérlőknek adta ki.

Pazonyi Péter, a cég jogi és igazgatási osztályvezetője elmondta: azok, akik korábbi lakásukat kérnék vissza, nem kaphatják meg, mert nem az ő nevükön van, s a rendelet szerint öt éven belül új lakásigénylést sem adhatnak be. Azoknak a családoknak, amelyeknek nincs hova költözniük, az albérlők házában tudnak ideiglenes szállást adni. Az viszont már a az illetékes bizottságtól, illetve a tulajdonostól függ, hogy a hazatérők kaphatnak-e ismét önkormányzati bérlakást - tette hozzá az osztályvezető.

A helyi cigány kisebbségi önkormányzat felvállalta, hogy összegyűjti, pontosan hány családról van szó és ügyükben közös kérelemmel fordulnak a város vezetéséhez - olvasható a Kelet-Magyarországban.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt