HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mégis most folytatódik a Kolompárok büntetőpere

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár, per
2010 Június 29    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Mégsem októberben, hanem napokon belül folytatódik Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa büntetőpere a Kecskeméti Városi Bíróságon. A váratlan dátumváltozásban döntő szerepe volt annak, hogy a Magyar Nemzet megírta: bár az egyik vádlott, Kolompár László elnökhelyettes baleseti kezelése miatt októberre kellett halasztani a tárgyalások folytatását, az illető jelen volt az OCÖ szombati közgyűlésén.


Hirdetmény

Példás gyorsasággal intézkedett a Kecskeméti Városi Bíróság hírünk hatására. Tegnap megírtuk: Kolompár László OCÖ-elnökhelyettes ott volt a képviselő-testület múlt szombati rendkívüli ülésén, holott ugyanazon hét kedden a bíró októberre halasztotta ama büntetőper folytatását, melyben Kolompár László is vádlott. Az ok: a második számú romavezető június 11-én balesetet szenvedett, és kórháza igazolta, hogy kezelésekre jár. Szóban forgó cikkünk megjelenése napján azt tudakoltuk a kecskeméti bíróságon, mi a teendő, ha egy vádlott büntetőtárgyalásaira nem jár el, de közéleti eseményekre igen, láthatóan jó egészségnek örvendve. A Kecskeméti Városi Bíróság ennek nyomán kikérte a - Kolompár Lászlót ellátó - kórház véleményét. Miután Mátyásné Polereczki Éva bíró arról győződött meg, hogy az illető igenis kihallgatható, megváltoztatta korábbi döntését, és elrendelte a büntetőper július 1-jei folytatását.

Az ügy előzménye: Kolompár Orbán és nyolc társa 2009. novemberben elkezdődött büntetőperének tárgyalását még ugyanabban a hónapban elnapolták, több mint féléves csúszás következett be a parlamenti képviselőjelöltté vált OCÖ-elnök mentelmi joga miatt. A múlt héten úgy tűnt, ismét jegelik negyedévre a tárgyalássorozatot. Holott éppen októberben kisebbségi önkormányzati képviselőket választanak a hazai nemzetiségek és a cigány etnikum. A hazai romák tudni szeretnék, hiteles-e az a személy, aki két cikluson keresztül vezette az OCÖ-t.

Ismert: Kolompár Orbánt három egyesített ügyben sikkasztással, a számviteli fegyelem megsértésével és jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az európai közösségek pénzügyi érdekének megsértésével vádolják. Két ügyben vádlott-társa Kolompár László is.

Részben hasonló eset történt az Országos Cigány önkormányzat háza táján tavaly áprilisban. Akkor helyezte előzetes letartóztatásba a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság Dancs Mihályt, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borsod megyei elnökét, szintén OCÖ-elnökhelyettest. Azért döntött úgy a bíróság, mert a vádlott Dancs nem jelent meg a bíróság előtt, az új eljárásban kitűzött, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt folyó per tárgyalásain. Kórházi kezelésre hivatkozott, de erről nem küldött igazolást. A bíróság közben a tévéfelvételeken látta Dancsot, amint közéleti rendezvényen vesz részt. Dancs azóta már szabadlábon van; az ő pere sem fejeződött még be.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt