HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tizenöt millió forintot értéket hegedült össze jótékonysági koncertjén Mága Zoltán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mága
2010 Június 25    Forrás: RomNet,MTI


Ez a cikk archív

Sikeresnek tartja az árvízkárosultak megsegítésére vonatkozó nemzeti összefogásra való felhívását Mága Zoltán hegedűművész, aki elmondta: több mint hárommillió forint pénz adományt gyűjtött össze a cél érdekében a fővárosi a Deák téri evangélikus templomban tartott szerda esti jótékonysági koncertjén, míg más jellegű felajánlásokból mintegy 12 millió forint értéket gyűjtött össze.


Hirdetmény

Az ismert hegedűművész a koncerten egy mesterhegedűt bocsájtott árverésre, amely egymillió forintért talált gazdára, de mint elmondta, az adománygyűjtés során további 2,1 millió forintot gyűjtöttek össze a zsúfolásig megtelt templomban a közönség soraiból.

Mága Zoltán közlése szerint az árverés során elkelt hegedű egyfajta "Vándor-díj" szerepet tölt be, mert bizonyos idő után visszakerül tulajdonába, hogy egy újabb jótékonysági cél és ügy érdekében újból gazdára találjon.

Az összegyűjtött pénzadományt az Ökomenikus Segélyszervezet osztja szét az árvízkárosultak között, míg a hegedű árát annak az öt Borsod megyei településnek az általános iskolája között osztja szét beiskolázási segélyként, ahol a természeti katasztrófa során adományival megfordult. A művész májusban mintegy ötmillió forint értékben ruhaneműket, ágyneműket és törülközőket vitt azoknak a boldvai, abaujszántói és sátoraljaújhelyi embereknek, akiket az árvíz miatt kitelepítettek, majd több mint tízmillió forint értékben vitt adományokat a júniusi áradáskor a felsőzsolcai, edelényi és szendrőládi embereknek.

Mága Zoltán tájékoztatása szerint a szerdai jótékonysági koncert - amelynek fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt, és a kezdeményezést levélben köszöntötte Semjén Zolt, a KDNP elnöke, Orbán Viktor kormányfőt helyettesítő miniszterelnök-helyettes - másik nagy felajánlása az Apáczai kiadó vezetőjétől érkezett, aki vállalta, hogy az árvíz sújtotta települések valamennyi általános iskolásának ingyen adja a következő, 2010-2011-es tanévre a tankönyveket. Ezen felül cipőket, ruhákat, iskolatáskákat és felszereléseket kapnak a szeptemberi iskolakezdésre az árvízkárosult gyermekek.

A hegedűművész úgy fogalmazott: sikeresnek értékeli a természeti károk gyors és szakszerű felszámolásáért a hónap elején általa meghirdetett nemzeti összefogást, ugyanis egyre több jótékonysági rendezvények, pénzgyűjtő akciók és felajánlások történtek, és mint fogalmazott, az emberek jobban odafigyelnek azokra, akik önhibájukon kívül szinte földönfutóvá váltak.

Abban bízik, hogy a kárfelszámolás és az újjáépítés során az emberek arra is ráébrednek, hogy vannak az országnak olyan polgárai, akiket ki kell segíteni a nyomorból és a mélyszegénységből, valamint véget vetnek a társadalmi és területi szegregációnak. "Az ember társa és ne farkasa legyen az embernek".
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélője

  • Gyújtsunk gyertyát néhány fejben!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt