2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A gyerek halálos fenyegetésével folytatódott a rémálom
2010. 06. 23. 00:00

Halálosan megfenyegettek egy ceglédberceli roma fiút. A családra pár hete azzal ijesztett rá egy motoros-autós banda, hogy felgyújtják a házukat, ha nem takarodnak el a faluból.

„Nem költöztetek még el, rohadt cigányok! — a ceglédberceli Lakatos Ferenc szerint ezzel fenyegette meg kamasz fiát az a társaság, amely pár hete motorokkal, autókkal vonult a házához. Már akkor is azt ígérték, hogy felgyújtják az otthonukat, ha a család nem megy el a faluból. A Roma Sajtóközpont információi szerint hétfőn este azzal állította meg a Hősi Parknál a tizenhét éves Eriket a 25-30 fős társaság, hogy „megdöglötök, ha nem mentek el a faluból!”. A fiú elfutott, de a bandából négy ember még egy jó darabon üldözte.


Az apa először az albertirsai rendőrkapitányságot hívta, ahol azt mondták, hogy „jönnek majd”, ezután tárcsázta a pest megyei rendőröket. Egyébként májusban, amikor először megjelent a motoros, autós banda a házuknál, nem érkezett segítség Albertirsáról. Akkor csak annyit mondtak a rendőrök, hogy majd szóljon, ha megtámadták. Lakatos Ferenc elmondta, hogy most ugyan jött két járőr, de nem intézkedtek, nem igazoltattak senkit.


Ahogy azt az RSK hírül adta: egy motoros, autós banda másfél hónapja randalírozik éjszakánként a hét gyereket nevelő roma család házánál. A társaság létszáma változó, bőgetik a motorokat, kiabálnak, fenyegetőznek, majd eltűnnek. Lakatos Ferenc becslése szerint körülbelül hetvenfős csődület volt május végén a házuknál, és akkor egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy agyonlövi őket. Ma már csak egy-két autó portyázik éjszakánként a házánál, a kocsiban ülők kiabálnak, ököllel verik a ház ajtaját, ablakát, majd elhajtanak.


Lakatosék négy hónapja költöztek a Ceglédbercelre, ahol egyébként csak pár cigány család lakik. A negyvenöt éves családfő cukorbeteg, alkalmi munkából él, akár csak a felesége, legkisebb gyermekük egyéves, a legnagyobb, Erik pedig tizenhét. Lakatos Ferenc nem érti, hogy miért akarják elűzni őket, és hogy miért bántják a testvére családját. Az ő házuk udvarára nemrég Molotov-koktélt dobtak, és az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két helybéli ellen nyomoz garázdaság miatt.

 

Lakatos Ferencék ügyében zaklatás vétségének megalapozott gyanújával indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányságon, egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A megfenyegetett család tagjai félnek kilépni a házból, és azt tervezik, hogy éhségsztrájkot tartanak az önkormányzat épülete előtt, mert a hivatalban semmit sem tesznek a biztonságuk érdekében.