HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A gyerek halálos fenyegetésével folytatódott a rémálom

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Június 23    Forrás: Lakatos Elza


Ez a cikk archív

Halálosan megfenyegettek egy ceglédberceli roma fiút. A családra pár hete azzal ijesztett rá egy motoros-autós banda, hogy felgyújtják a házukat, ha nem takarodnak el a faluból.  Ezúttal a tizenhét éves kamaszra támadt rá a banda, és őt is ugyanezekkel a mondatokkal próbálták megfélemlíteni.

Hirdetmény

„Nem költöztetek még el, rohadt cigányok! — a ceglédberceli Lakatos Ferenc szerint ezzel fenyegette meg kamasz fiát az a társaság, amely pár hete motorokkal, autókkal vonult a házához. Már akkor is azt ígérték, hogy felgyújtják az otthonukat, ha a család nem megy el a faluból. A Roma Sajtóközpont információi szerint hétfőn este azzal állította meg a Hősi Parknál a tizenhét éves Eriket a 25-30 fős társaság, hogy „megdöglötök, ha nem mentek el a faluból!”. A fiú elfutott, de a bandából négy ember még egy jó darabon üldözte.


Az apa először az albertirsai rendőrkapitányságot hívta, ahol azt mondták, hogy „jönnek majd”, ezután tárcsázta a pest megyei rendőröket. Egyébként májusban, amikor először megjelent a motoros, autós banda a házuknál, nem érkezett segítség Albertirsáról. Akkor csak annyit mondtak a rendőrök, hogy majd szóljon, ha megtámadták. Lakatos Ferenc elmondta, hogy most ugyan jött két járőr, de nem intézkedtek, nem igazoltattak senkit.


Ahogy azt az RSK hírül adta: egy motoros, autós banda másfél hónapja randalírozik éjszakánként a hét gyereket nevelő roma család házánál. A társaság létszáma változó, bőgetik a motorokat, kiabálnak, fenyegetőznek, majd eltűnnek. Lakatos Ferenc becslése szerint körülbelül hetvenfős csődület volt május végén a házuknál, és akkor egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy agyonlövi őket. Ma már csak egy-két autó portyázik éjszakánként a házánál, a kocsiban ülők kiabálnak, ököllel verik a ház ajtaját, ablakát, majd elhajtanak.


Lakatosék négy hónapja költöztek a Ceglédbercelre, ahol egyébként csak pár cigány család lakik. A negyvenöt éves családfő cukorbeteg, alkalmi munkából él, akár csak a felesége, legkisebb gyermekük egyéves, a legnagyobb, Erik pedig tizenhét. Lakatos Ferenc nem érti, hogy miért akarják elűzni őket, és hogy miért bántják a testvére családját. Az ő házuk udvarára nemrég Molotov-koktélt dobtak, és az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két helybéli ellen nyomoz garázdaság miatt.

 

Lakatos Ferencék ügyében zaklatás vétségének megalapozott gyanújával indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányságon, egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A megfenyegetett család tagjai félnek kilépni a házból, és azt tervezik, hogy éhségsztrájkot tartanak az önkormányzat épülete előtt, mert a hivatalban semmit sem tesznek a biztonságuk érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • 25 éves jubileumát ünnepli a pécsi Gandhi Gimnázium

  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon PécsettCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt