HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mégis kinyitott az OCÖ balatonlellei tábora

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, balatonlelle
2010 Június 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A táboroztató kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek magukra vállalták az általuk üdülni vitt gyermekek étkezési költségeit, így kedden mégis megnyílhatott az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei tábora; az első turnusban nyaraló nyolc Borsod megyei településről érkezett kisiskolás már el is foglalta a balatoni üdülő faházait.


Hirdetmény

Az OCÖ elnöke pénteken a roma érdekképviseleti szervezet meghiúsult rendkívüli közgyűlése után úgy nyilatkozott: a Lungo Drom "megbüntette" az érintett 250 kisebbségi önkormányzatot és civil szervezetet, valamint azt a csaknem hétezer szegény gyermeket, aki lehetőséget kapott volna az ingyenes, egyhetes táborozásra. Az ellenzéki frakció ugyanis nem fogadta el a napirendet, így nem tudták tárgyalni a táboroztatás étkezési költségeinek előfinanszírozását.

A roma képviselőknek arról kellett volna dönteniük, hogy a Miniszterelnöki Hivataltól korábban elnyert 20,8 millió forint céltámogatást az OCÖ több mint 100 millió forintos tartalék alapjából előfinanszírozza. Ez az összeg fedezte volna a gyermekek étkezési és egyéb költségeit. Mivel erről nem született döntés, a tábor eredetileg nem nyithatott volna ki.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az MTI-t kedd délután arról tájékoztatta, hogy az érintett kisebbségi önkormányzatok, mivel már bevásároltak a táborra, kibérelték a buszokat és már kaptak külön támogatást az útiköltségre, úgy döntöttek, az étkezési költségeket magukra vállalják, bízva abban, hogy a következő közgyűlésen a képviselők mégis megszavazzák az előfinanszírozást és visszakaphatják az étkezésre fordított összeget.

Az OCÖ elnöke ezért úgy döntött, hogy megnyitja az üdülő kapuit. Kolompár Orbán közölte: tekintettel arra, hogy a még februárban meghirdettet pályázat nyertesei közül mintegy három és fél ezer gyermek az árvíz sújtotta településekről érkezik, rövid időn belül újból összehívja a közgyűlést, ahol a képviselők elé tárja a pályázaton már elnyert összeg előfinanszírozásának témakörét. Bízik abban, hogy a lungo dromos képviselők átgondolják a roma gyermekeket büntető döntésüket" és legközelebb felelősségteljesen szavaznak.

Berényi László, a Lungo Drom frakcióvezető-helyettese a pénteki közgyűlés után elutasító döntésüket azzal magyarázta: a tavalyi "botrányos" táboroztatás után - amikor felnőttek táboroztak a gyermekek helyett - nem szerettek volna előkészületlenül dönteni a táboroztatás körülményeiről, mert nem tisztázottak a körülmények.

Kolompár Orbán az MTI azon kérdésére, hogy visszavette az állam az Országos Cigány Önkormányzattól az alig két éve haszonbérbe adott balatonlellei üdülőt, és az OCÖ-nek szeptember 15-ig ki kell költöznie, úgy reagált: a politika és az önös érdek a roma gyermekeket bünteti. Szerinte bizonyos politikai körök és gazdasági érdekek mindent megtettek, hogy a több mint egymilliárd forint értékű üdülőt megszerezzék. Ezért botrányt, lejárató kampányt kreáltak - állította.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt