2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kállai támogatja a kisebbségi önkormányzati képviselőkről szóló törvényjavaslatot
2010. 06. 01. 00:00

Kállai álláspontja szerint ezzel a megoldással át lehet hidalni, hogy kisebb településeken csak nehezen tudnak a kisebbségi önkormányzati választás megtartásához szükséges létszámú jelöltet indítani.

Kállai Ernő kedden közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint ezzel a megoldással át lehet hidalni azt a problémát, hogy kisebb településeken csak nehezen tudnak a kisebbségi önkormányzati választás megtartásához szükséges létszámú jelöltet indítani.

Ugyanakkor az ombudsman azt javasolja: a képviselők létszámának meghatározásakor vegyék figyelembe a kisebbségi választói jegyzékben szereplők számát is annak érdekében, hogy a települési kisebbségi önkormányzatok számára továbbra is lehetőség nyíljon a testületi munkavégzést segítő bizottságok megválasztására.

Hargitai János és Szászfalvi László kereszténydemokrata képviselők május 26-án benyújtott törvényjavaslata szerint 2010 őszén a települési kisebbségi önkormányzatokba az eddigi öt helyett három, a területi kisebbségi önkormányzatokba az eddigi kilenc helyett öt képviselőt lehetne választani.