HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romák tényleges integrációjáért szólalt fel egy jobbikos

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roy, sneider
2010 Május 26    Forrás: Index.hu


Ez a cikk archív

A mai parlamenti vita végére már csak a Jobbiknak és a KDNP-nek maradt pár perce. A Jobbik ki is használta a helyzetet, elsőként Mirkóczki Ádám beszélt a cigányság helyzetéről.


Hirdetmény

Szerinte a politikai korrektség kultúrája elfedte a valódi problémákat. Szerinte is a cigányság a leghátrányosabb helyzetű réteg, de a múltban a felzárkóztatásukra szánt pénzeket ellopták. Szerinte akkor lehet majd a cigányság integrációjáról beszélni, ha a romák szavazatát nem lehet egy konzervvel és sörrel megvenni, mint azt tették a nagy pártok az elmúlt választásokon.

A jobbikos Volner János cigánybűnözésről beszélt.

Kocsis Máté (Fidesz) a cigánybűnözőző Volner János jobbikos képviselőnek üzente, talán Vona Gábor mellényes afférjára célozva, hogy a közrend fenntartását a magukat törvényen felülinek képzelő vezetőkkel szembeni fellépéssel kell kezdeni, de fel kell lépni azok ellen is, akik szegénységükre, vagy más okokra hivatkozva követnek el bűncselekményeket.

A szocialista Nyakó István egy teszttel kezdte, kíváncsi volt rá, hogy ki tapsolja meg Orbán Viktor a kormányprogram 45. oldalán található kijelentését, miszerint nem engedik meg, hogy egyesek bűnözéssel egészítsék ki a szociális segélyt. A kísérlet sikerült, a Fidesz és a Jobbik is tapsolni kezdett, sőt, abba sem hagyták, így Nyakó a taps zajában tudta csak elmondani, hogy ezzel Orbán a teljes roma lakosságot megbélyegzi, bár a kormányprogram egy másik részében maga is elítéli az ilyen bűnbakképzést.

Sneider "Roy" Tamás, a Jobbik szociálpolitikusa kifogásolta, hogy roma (az ő szavaival cigány) közmunkaprogramot hirdettek, "miért nincs sváb közmunkaprogram", kérdezte. A romaügyi tapasztalatait a kilencvenes évek egri szkínhed-roma háborújában szerzett szakember szerint ez irritálja a magyarokat.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt