2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A romák tényleges integrációjáért szólalt fel egy jobbikos
2010. 05. 26. 00:00

Szerinte a politikai korrektség kultúrája elfedte a valódi problémákat. Szerinte is a cigányság a leghátrányosabb helyzetű réteg, de a múltban a felzárkóztatásukra szánt pénzeket ellopták.

Szerinte a politikai korrektség kultúrája elfedte a valódi problémákat. Szerinte is a cigányság a leghátrányosabb helyzetű réteg, de a múltban a felzárkóztatásukra szánt pénzeket ellopták. Szerinte akkor lehet majd a cigányság integrációjáról beszélni, ha a romák szavazatát nem lehet egy konzervvel és sörrel megvenni, mint azt tették a nagy pártok az elmúlt választásokon.

A jobbikos Volner János cigánybűnözésről beszélt.

Kocsis Máté (Fidesz) a cigánybűnözőző Volner János jobbikos képviselőnek üzente, talán Vona Gábor mellényes afférjára célozva, hogy a közrend fenntartását a magukat törvényen felülinek képzelő vezetőkkel szembeni fellépéssel kell kezdeni, de fel kell lépni azok ellen is, akik szegénységükre, vagy más okokra hivatkozva követnek el bűncselekményeket.

A szocialista Nyakó István egy teszttel kezdte, kíváncsi volt rá, hogy ki tapsolja meg Orbán Viktor a kormányprogram 45. oldalán található kijelentését, miszerint nem engedik meg, hogy egyesek bűnözéssel egészítsék ki a szociális segélyt. A kísérlet sikerült, a Fidesz és a Jobbik is tapsolni kezdett, sőt, abba sem hagyták, így Nyakó a taps zajában tudta csak elmondani, hogy ezzel Orbán a teljes roma lakosságot megbélyegzi, bár a kormányprogram egy másik részében maga is elítéli az ilyen bűnbakképzést.

Sneider "Roy" Tamás, a Jobbik szociálpolitikusa kifogásolta, hogy roma (az ő szavaival cigány) közmunkaprogramot hirdettek, "miért nincs sváb közmunkaprogram", kérdezte. A romaügyi tapasztalatait a kilencvenes évek egri szkínhed-roma háborújában szerzett szakember szerint ez irritálja a magyarokat.