2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma foglalkoztatási stratégia készülhet tíz településen
2010. 05. 10. 00:00

A hétvégi rendezvényen az is felvetődött, hogy a VÖRÖS-t információs hálózatból jogilag bejegyzett szervezetté, egyesületté kellene alakítani.

A csoport munkáját ezután önkéntes alapon többek között közgazdász, szociális munkás, pedagógus, szakpolitikus és vidékfejlesztő szakember is segíti majd. Õk lesznek azok, akik az informális hálózat működéséhez pályázati, jogi, pénzügyi és egyéb szakmai tanácsokkal járulnak majd hozzá.

A Vörös NCA támogatásával megvalósuló találkozójának másik fő témája új TÁMOP pályázatuk volt, amelynek sikere esetén a régióban tíz település romákat, hátrányos helyzetű munkanélkülieket támogató foglalkoztatási stratégiáját készítenék el.

Ennek érdekében a roma szervezetek vezetőinek tartanának képzéseket, hogy hatékonyan tudjanak részt venni a munkában, később önálló stratégiákat tudjanak készíteni. Az ő feladatuk lenne, hogy településenként 10-10 fórumot hívjanak össze a foglalkoztatók bevonásával.

A hétvégi rendezvényen az is felvetődött, hogy a VÖRÖS-t információs hálózatból jogilag bejegyzett szervezetté, egyesületté kellene alakítani. Ennek lehetőségét vizsgálják.