2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem rasszisták a roma gyerekekre kutyákat uszító rendőrök
2010. 04. 28. 00:00

Az elmúlt hónapban az ügyet kivizsgáló besztercebányai nyomozótiszt megítélése szerint hatalmukkal való visszaéléssel és fenyegetéssel vádolhatók a rendőrök.

Az elmúlt hónapban az ügyet kivizsgáló besztercebányai nyomozótiszt megítélése szerint hatalmukkal való visszaéléssel és fenyegetéssel vádolhatók a rendőrök. A rendőrök maguk készítettek videofelvételt az esetről, amely aztán nyilvánosságra került, és a felvételen "cigány bandának" is nevezik a kisfiúkat. A rasszista motívum azonban a vádban nem szerepel. Az ügyész vizsgálja a terjedelmes vádiratot, amely alapján majd vádat emel a rendőrök ellen.

A Sme.sk portál ír róla, hogy gyorsabban ment ez azokkal a fiúkkal kapcsolatban, akik egy idős asszonyt támadtak meg, egyikük közülük ugyanis a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében ül, ketten feltételesen szabadlábon vannak, további hármukat pedig a fiatal koruk mentette meg a bírósági ítélettől. Akkor ezzel az esettel indult a kisfiúk vesszőfutása, ugyanis a rendőrség előállította mind a hatukat, és a rendőrőrsre vitték őket.

Az ügyet a nyomozó hatóság kezdte vizsgálni, amely nyomozati iratát elküldte a Legfőbb Ügyészségnek. Az ügy vizsgálatát később a Legfőbb Katonai Ügyészség vette át.

A roma kisfiúktól és családjuktól a mai napig a portál közlése szerint egyik legfőbb közjogi méltóság, sem a kisebbségekért felelős miniszterelnök, Du�n Èaploviè, sem pedig a rendőrség nem kért bocsánaot az esetért. Èaploviè annyit közölt, figyelemmel követi az esetet, az ítélet kihirdetéséig azonban nem nyilatkozik róla.