2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

OCÖ: a cigányság példaképe távozott
2010. 04. 03. 00:00

Az OCÖ részvétét fejezte ki a családtagoknak, hozzátartozóknak és barátoknak, osztozva mély fájdalmukban, gyászukban.

Kolompár Orbán, az 53 fős roma érdekképviseleti szervezet nevében írt közleményében úgy fogalmazott: Daróczi Dávid a magyarországi cigányság példaképe, büszkesége, a roma népcsoport kiemelkedő alakja volt, személyét soha nem felejti el a hazai cigányság, emlékét örökre megőrzik.

Az OCÖ részvétét fejezte ki a családtagoknak, hozzátartozóknak és barátoknak, osztozva mély fájdalmukban, gyászukban.

A volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre.

Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító, az OCÖ roma kiállítási galériájának és múzeumának igazgatója.

A 37 éves korában elhunyt Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.