HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán: nem élek a mentelmi jogommal

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2010 Március 25    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Nem veszi igénybe, és továbbra sem kíván élni az országgyűlési képviselőjelölteket is megillető mentelmi joggal, és ennek bizonyítékaként csütörtökön megjelenik egy rendőrségi ügy tanúkihallgatásán - mondta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke.


Hirdetmény

Kolompár Orbán csütörtökön úgy fogalmazott: akár van, akár nincs mentelmi joga, továbbra is áll bármely igazságszolgáltatás rendelkezésére, az idézésekre megjelenik és elősegíti a hatóságok munkáját.

A roma politikus azt mondta: egy Heves megyei, "a Hírtv által kreált ügyben" tanúként idézte be csütörtökre a rendőrség, és függetlenül attól, hogy a médiában mentelmi jogát és az ellen folyó eljárásokat "szajkózzák", és a törvény szerint ez a jog megilletné, a meghallgatáson megjelenik.

Megjegyezte, 2009-ben, az európai parlamenti választásokon is szerepelt jelöltként, és akkor is volt mentelmi joga, ennek ellenére megjelent a hatósági idézésekre.

Korábban három ügyben eljárás indult Kolompár Orbán ellen gazdasági bűncselekmények miatt. A vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, illetve magánokirat-hamisítás.

A roma politikus kijelentette: a médiahírekkel ellentétben, amit dokumentumokkal is tud bizonyítani, az általa vezetett kiskunmajsai roma szervezettől, sem 13, sem 145 millió forint, vagyis egyetlen fillér sem tűnt el, amely tényt az ügyben eljáró kecskeméti bíróság és a vádat képviselő főügyész is elismert, valamint megalapozatlan a sikkasztás vádja, ezért rendelt el az ügyészség pótnyomozást, és bebizonyítja ártatlanságát.

Kolompár Orbán a Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg magát az április 11-i választásokon az MCF Roma Összefogás Párt egyetlen jelöltjeként.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt