HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gárdisták állták útját a hajdúhadházi romáknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, hajdúhadház
2010 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A betiltott magyar gárda egyenruháját viselő személyek magakadályozták, hogy a helyi romák bejussanak a Jobbik hajdúhadházi választási nagygyűlésére vasárnap - közölte Lakatos Zsolt Bátor, a helyi roma civil szervezet vezetője az MTI-vel. A Jobbik visszautasította az állításokat.


Hirdetmény

A roma vezető tájékoztatása szerint mintegy tízen szerettek volna bemenni a választási gyűlésre, amelynek előadója Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője és a párt helyi képviselőjelöltje volt.

A roma szervezet képviselői kérdéseket akartak feltenni a fórumon azzal kapcsolatban, milyen elképzelései vannak a pártnak egy olyan településen, ahol nagyszámú roma lakosság él - mondta Lakatos Zsolt Bátor.

Szavai szerint gárda-egyenruhás férfiak állták útjukat, s közölték, hogy az egyébként plakátokon nyilvánosnak hirdetett rendezvény zártkörű, oda "cigányok nem mehetnek be".

A helyi roma vezető szerint atrocitásra nem került sor, de később megpróbáltak bejutni a Jobbik hajdúböszörményi nagygyűlésére is, azonban oda sem engedték be őket.

Az ügyről értesítették a helyi választási irodát - mondta Lakatos Zsolt Bátor.

A Jobbik - mint az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben írta - "visszautasítja azokat az aljas rágalmakat, amelyek a hajdúhadházi fórumon történtekkel kapcsolatosak". Szegedi Csanád szabadtéri rendezvényén ugyanis vettek részt cigányok is, és "az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjai csak az előadók személye körül álltak" - olvasható.

A közlés szerint a hajdúhadházi rendezvényen mintegy négyszázan vettek részt, a tíz-tizenöt "gárdista az új, legális egyenruháját viselte". Több, hivatalos öltözékben megjelent rendőr is tartózkodott a tömegben, ahol semmilyen atrocitás nem történt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom több mint négyezer lakossági fórumot tart a választásokra készülve, amelyekre gyakran cigányok is ellátogatnak, azonban őket semmilyen hátrány nem éri, képviselőjelöltjeink őszintén elmondják a cigányokkal kapcsolatos, a Jobbik programjában is szereplő javaslatokat is - zárul a közlemény.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt