HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bencze József főkapitány nem lát összefüggést a siófoki és a korábbi támadások között

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  siófok
2010 Március 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Bencze József országos rendőrfőkapitány nem lát semmiféle összefüggést a korábbi, romákat ért támadások és a most csütörtök éjszaka Siófokon, romák lakta házakat ért Molotov-koktélos támadás között.


Hirdetmény

A főkapitány erről pénteken Kaposváron beszélt újságíróknak. Az altábornagy egy jogi konferencián vett részt a somogyi megyeszékhelyen, ahol a rendezvény utáni sajtótájékoztatót követően válaszolt az előző napi bűncselekménnyel kapcsolatos kérdésekre.

Bencze József kizárta, hogy a négy siófoki lakóház elleni Molotov-koktélos támadásnak bármi köze lenne a közelgő országgyűlési választásokhoz, ugyanakkor más, "a nyomozás érdekeire tekintettel" meg nem nevezett esetekkel kapcsolatban nem zárta ki, hogy lehetséges valamilyen kapcsolat.

Csütörtökön Siófok délkeleti városrészben egy lakóingatlanra gyúlékony anyagot (Molotov-koktélt) tartalmazó üveget dobtak. A rendőrök a helyszíni intézkedések során hasonló gyúlékony anyagot tartalmazó üveget fedeztek fel további három ingatlannál is, amelyek egyikében kisebb kárt is okozott a gyúlékony anyag. Személyi sérülés nem történt.

Rendőrség közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást és megerősített járőrszolgálatot tart Siófokon az érintett városrészben - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel. A nyomozás nagy erőkkel, szakértők bevonásával folyik - tette hozzá Bíró Gábor.

Németh Zsolt, a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI megkeresésére közölte: szerinte egyértelmű, hogy romák elleni támadásról van szó, hiszen nem egymás mellett, hanem három utcában ért támadás négy, romák által lakott ingatlant. Beszámolója szerint a siófoki városrészen, ahol a roma és a nem roma lakosság teljes békességben él egymással, még sosem történt ehhez hasonló atrocitás. Most félelem uralkodik az ottani roma családok körében, de maximálisan bíznak abban, hogy a rendőrség mindent megtesz a tettes, vagy tettesek kézre kerítéséért, és képes hatékony védelmet nyújtani a számukra - tette hozzá.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt