HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár ellen az ózdi cigány önkormányzat többsége

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár, ózd
2010 Március 18    Forrás: Kovács István-hvg.hu


Ez a cikk archív

Március 16.-án 860 darab kopogtató cédulát adott le a B.-A.-Z. megyei 5. számú választási körzetben Kolompár Orbán megbízásából Seres Géza, az MCF Roma Összefogás Párt vezetőségi tagja. Ekkor derült ki, hogy Kolompár Ózd térségében indul az országgyűlési képviselőválasztáson, a leadott cédulák közül pedig 804 darab érvényes volt.


Hirdetmény

Csütörtök délután a Roma Összefogás Párt elnöke több ezer összegyűjtött kopogtatócédulát égetett el Budapesten egy sajtótájékoztatón. Kolompár arra hivatkozott, hogy elnökségük döntése értelmében sem megyei, sem területi listát nem állítanak, mivel nincs pénzük a kampányra és ezért esélytelenek lennének a jó szereplésre. Hogy a választáson mégis képviselve legyen az MCF, ketten elindulnak egy-egy választókörzetben.

"Nem hagytam elveszni azt a közel 50 ezer kopogtatócédulát, amit sikerült összegyűjtenünk. Azt sem szerettem volna, ha az a vád ér, hogy bármelyik pártot segítem ezekkel a cédulákkal. A péntek délutáni leadási határidőig összegyűlt kopogtatócéduláknak ugyanez lesz a sorsa" - nyilatkozta a hvg.hu-nak Kolompár Orbán. Hozzátette: egyelőre még tapogatózik néhány párt vezetőjénél, akikkel el tud képzelni valamiféle együttműködést. Itt csak azok a szervezetek jöhetnek szóba, akik programjukban a hazai cigányság felemelkedését tűzték ki célként. Úgy fogalmazott: a megsemmisített 50 ezer kopogtatócédula hozzávetőleg az országgyűlési választás 1 százalékát jelenti, és mivel azok már nincsenek, így nem kerülhetnek szélsőséges pártokhoz.

Elmondása szerint az elnökség döntése volt, hogy Ózdon induljon el pártja színeiben, mert többször járt a kohászvárosban és úgy érezték, ott jelentős szavazóbázisa van. Bízik abban, hogy az észak-borsodi városban sokan értenek egyet az elveivel, ami főként a szegények megsegítésére irányul. Három nap alatt összegyűjtötték a kopogtatócédulákat, és a munkában ő is tevékenyen részt vett.

Tudósítónktól értesült arról a hírről, hogy az Ózdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat egyik tagja, Váradi József - Seres Géza veje - az Ózdi Televíziónak azt nyilatkozta: az öttagú testületből négyen elhatárolódnak Kolompár akciójától és nem támogatják a választási kampányban.

Mindezt Berki Lajos kisebbségi elnök is megerősítette, mert véleménye szerint Kolompár ezzel az akciójával a baloldalról visz el szavazatokat és megosztja a cigányságot. Kijelentette: az utóbbi időszakban körülötte kialakult botrányok miatt amúgy is esélytelen.

A már említett Seres 2006-ban szintén az 5-ös számú választó körzetben indult szintén az MCF Roma Összefogás Párt képviselőjeként az országgyűlési választáson, akkor 192 szavazó adta rá a voksát. Az EP választáson ugyancsak Seres Géza mérettette meg magát, ismét kevés sikerrel. Kolompár többször járt Ózdon, tartott néhány lakossági fórumot, és a Magyar Gárda ózdi vonulásának napján - 2009. február - szervezett egy ellendemonstrációt. Akkor nagyszámú cigány embert tudott mozgósítani a becslések szerint 13-15 ezerre tehető ózdi romalakosságból, és abban bízhatott, hogy ez a helyzet fokozható. Az előjelek azonban teljesen másról szólnak.




Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt