HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: az elmúlt húsz év nem hozott pozitív változást a cigányságnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, Választás 2010
2010 Február 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke szerint a rendszerváltozás óta nem történtek alapvető pozitív változások a cigányság helyzetében.


Hirdetmény

Farkas Flórián szombaton, a szervezet szolnoki kongresszusán - az általa jegyzett, az MTI-nek megküldött közlemény szerint - azt mondta, a szocialista kormány bűncselekményt követett el a cigánysággal szemben, mert nyolc éven át cigányellenes politikát folytatott.

A Lungo Drom elnöke, aki egyben a Fidesz parlamenti képviselője, azt hangoztatta: kormányváltásra van szükség, ezért a Fidesz-KDNP listájára és egyéni jelöltjeire leadott minden egyes szavazat közelebb viszi a cigányságot "egy új és reményteli jövő kezdetéhez".

Közölte, a kongresszuson elfogadták a Lungo Drom új cigánypolitikai programját, amely új szemléletet tükröz. Ez azt jelenti, hogy a dokumentum nem a gondoskodó, hanem a segítő állam szerepét helyezi előtérbe, hiszen - mint fogalmazott - így válhat a sorsán változtatni akaró és tudó cigányok jelentős része a nemzetgazdaság aktív tagjává, polgárrá.

Kitért arra is, programjuk prioritásai között szerepelnek egyebek mellett a nevelési, oktatási és ösztöndíj-programok, a foglalkoztatás lehetőségeinek megteremtése, valamint a lakhatás feltételeinek javítása.

Úgy látja, a diszkrimináció ellen nem kampányszerűen, egy-egy törvénnyel kell fellépni, hanem a diszkrimináció-mentesség követelményének kell érvényesülnie a jogalkalmazás minden területén.

A közlemény szerint a kongresszuson beszédet mondott Navracsics Tibor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője is, aki azt hangoztatta, hogy az új kormány az egység, a biztonság, a jólét és a kiszámíthatóság kormánya lesz, mely kiemelt figyelemmel lesz a munkahelyteremtés biztonságára.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt