HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tömegverekedés Hangácson

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  hangács, horváth
2010 Február 05    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A szabadlábra helyezését követeli a Roma Polgárjogi Alapítvány annak a nőnek, akit a január végén a Borsod megyei Hangácson történt események miatt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak.


Hirdetmény

Horváth Aladár, az alapítvány elnöke a miskolci börtön előtt tartott sajtótájékoztatóján pénteken azt mondta: a 31 éves asszony férjét és bátyját veszítette el a településen történtek miatt. Ők az áldozatai a hangácsi bűncselekménynek.

Hozzátette: az asszonyt bilincsben vezetik majd a temetésre, pedig ő is áldozat, sértett, őt is bántalmazták, ezért mindent megtesznek a szabadlábra helyezése érdekében.

"Itt nyilvánvalóan lincselés történt, és szerencse, hogy a fiatalasszony túlélte. Mivel a kezében volt egy bot, őt most fogva tartják" - fogalmazott Horváth Aladár. Véleménye szerint kegyetlen és vérlázító ez az eljárás.

Azt mondta, bizonyos köröknek az az érdeke, hogy lázadást szítsanak a cigányság körében, amit esetleg egy kegyetlen leszámolás követhet.

Iványi Gábor lelkész elmondta, hogy beszélt az asszonnyal, aki a hétéves kislányának üzent. A nő elmondása szerint ők nem akartak senkit bántani, a kapujukat betörték, s azért mentek ki. Egy kisebb bot volt a kezében - idézte fel a beszélgetést a lelkész. Hozzátette: ezután lerohanták őket és hozzátartozói - férje és bátyja - mellette haltak meg. Iványi Gábor közölte: 30 napba is beletelhet - ha kérelmüket jóváhagyják - a szabadlábra helyezése az asszonynak.

Véleménye szerint nem olyan értelemben volt etnikai jellegű a bűneset, mint azt először gondolták, inkább arra utal, hogy az erőszak a gyengébbekkel szemben uralta el a közéletet. Szerinte a társadalom nagyobbik része cigányellenes, "csak ne legyen ennek nagy ára"- tette hozzá.

Január végén Hangácson botokkal, karókkal egymásnak esett két társaság. A tömegverekedésben egy 40 és egy 31 éves férfi meghalt, többen megsérültek. Ezt követően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett hat embert. Közülük öt fő ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A sértettek közül egy női hozzátartozót felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

Az MTI akkori értesülése szerint, a rendőrségnek olyan információk vannak a birtokában, amelyek egyértelműen kizárják az etnikai indíttatást, a bűneset hátterében korábbi személyi konfliktusok állnak.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt