HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kártérítési keresetet nyújt be több szervezet Molnár Oszkár ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  molnár, oszkár, edelény
2010 Január 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Elsősorban erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést követel több szervezet Molnár Oszkártól (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármesterétől; a kártérítésre vonatkozó igényüket kedden nyújtják be a megyei bírósághoz.


Hirdetmény

A Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény Cigány Kisebbségi Önkormányzata, valamint 200 megrágalmazott, sérelmet szenvedett anya kedden nyújtja be kártérítési keresetét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bírósághoz Molnár Oszkár edelényi polgármester - aki fideszes parlamenti képviselő is - rágalmazásai miatt - tájékoztatták a szervezetek közleményben hétfőn az MTI-t.

Közlésük szerint nem engedik meg, hogy asszonyokat származásuk miatt rágalmazás érje, ezért fordulnak bírósághoz.

A tájékoztatás szerint egy szendrőládi anya 2009. szeptember 9-én, nagy nyilvánosság előtt jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett, rágalmazás vétsége miatt ügyészségi feljelentést tett, 357 megrágalmazott anya szeptember 17-én nyújtotta be panaszát az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, amely szerint a polgármester a roma kisebbséghez tartozó nőkkel, a várandós asszonyokkal, anyákkal szemben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és megvalósította a zaklatás tényállását.

Az ügyészségi eljárást a Kazincbarcikai Városi Bíróság szeptember 29-én felfüggesztette Molnár Oszkár mentelmi jogára hivatkozva, egyben kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságától az eljárás lefolytatásának lehetőségét. A MAD és a Bhim Rao Egyesület pedig 2009. október 14-én alakított pertársaságot Lakon és Szendrőládon közel kétszáz roma anya részvételével, ám a parlament "nem adta ki" a képviselőt.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.

A polgármester név szerint említette Szenrőlád és Lak települést.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt