2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MCF egyeztetne a Tisztelet Társaságával
2009. 12. 23. 00:00

Kolompár Orbán azt mondta: fontosnak tartják, hogy minden demokratikus szervezet vagy párt közösen lépjen fel a szélsőséges ideológiákkal szemben.

Kolompár Orbán azt mondta: fontosnak tartják, hogy minden demokratikus szervezet vagy párt közösen lépjen fel a szélsőséges ideológiákkal szemben, és együttműködéssel, közös gondolkodással lépéseket tegyen, vagy kikényszerítse a Magyarországon szegénységben élő mintegy három millió ember élethelyzetének javítását, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok százezreinek megsegítését.

Az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzatot is vezeti, úgy fogalmazott: félő, hogy a választások közeledtével újra csak ígéretekkel halmozzák a szegénységben élő állampolgárokat, köztük a cigányságot, és konkrét lépések nem történnek a foglalkoztatás és egyéb más területeken. "Az MCF Roma Összefogás Párt kíváncsian figyeli, hogy a 2010-ben esedékes országgyűlési választásokon induló politikai tömörülések milyen programot késztettek a romák társadalmi integrációjának elősegítése, a mélyszegénység és a munkanélküliség felszámolása érdekében" - tette hozzá Kolompár Orbán. A roma vezető emlékezetet, 2006-ban az országgyűlési és a helyhatósági, valamint 2009-ben az európai parlamenti választásokon önálló listát állítva mérettették meg magukat, és a roma párt elnöksége már korábban úgy döntött, felkészülnek a jövő évi választásokra, és a két ünnep között megvizsgálnak minden lehetséges szövetséget, koalíciót, együttműködési formát, amely a roma népcsoport érdekeit szolgálhatja.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: az MSZP, a Kapolyi László vezette MSZDP, az MDF, az SZDSZ, az LMP, a Centrum párt és az MCF Roma Összefogás Párt is tárgyalni kíván a nyugdíjasok érdekében tevékenykedő, Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával egy esetleges választási együttműködésről.

Schmuck Andor, a 142 ezer regisztrált tagot és 820 nyugdíjasklubot maga mögött tudó társaság ügyvivője a lapnak elmondta, hogy december 28-án és 30-án várják az európai parlamenti (EP) választásokon indult pártok vezetőit, hogy ismertessék elképzeléseiket a nyugdíjasokat érintő kérdésekben, valamint bemutassák saját elképzeléseiket, és az esetleges választási együttműködésről tárgyaljanak.

A Lehet Más a Politika kedden azt közölte, nem tárgyalnak a Tisztelet Társaságával, és emlékeztettek, az elmúlt hónapokban több alkalommal is kinyilvánították: egyedül mérettetik meg magukat az országgyűlési választásokon. Az LMP ezen túlmenően is kizár bármiféle választási együttműködést a jelenlegi politikai elithez kötődő szervezetekkel - tudatta az LMP.