HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A 100 Tagú Cigányzenekar Erdélyben koncertezett

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 December 23    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Először lépett fel Erdélyben a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, amely Marosvásárhelyen tartott nagysikerű koncertet. Meglepő hír, de örvendetes.


Hirdetmény

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában többször is állva tapsolt a termet zsúfolásig megtöltő közönség, amely a koncert első felvonásában magyaros és cigányzenét, szünet után pedig klasszikusok műveit élvezhette. A Krónika című napilap szerdai tudósítása szerint a szinte háromórásra sikeredett előadás vége felé prímásai által valóságos show-t produkált a huszonnégy évvel ezelőtt verbuválódott, Buffó Rigó Sándor által vezetett zenekar.

A lap szerint az együttes prímásai mintha élő pacsirtákat engedtek volna ki hegedűjükből, amikor több hangnemben is megszólaltatták George Enescu román zeneszerző világszerte ismert Pacsirta című művét.

A koncert másik színfoltját a szatmárnémeti származású Horváth Jenő Eugen különszáma jelentette. A bő négy évtizeddel ezelőtt Marosvásárhelyen érettségizett hegedűművész első ízben tért vissza arra a színpadra, amelyen 1968-ban koncertezett legutóbb.

A zenekar szinte teljes felállásban érkezett Marosvásárhelyre. A színpadra azonban csak 68-an fértek fel, de ez mit sem csökkentett az előadás értékéből és látványából - írta a Krónika.

Az Új Magyar Szó című Bukarestben megjelenő napilapnak Buffó Rigó Sándor elmondta: nagyon régi vágyuk teljesült a hétfői fellépéssel, hiszen Erdélyben még nem muzsikáltak, de Marosvásárhely több kultúrát ötvöző jellege, valamint zenei hagyományai miatt is fontos volt számukra a koncert.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt