HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tímea a régi életét szeretné

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 December 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Tímea, az utolsó romagyilkosság 13 éves túlélője édesanyját, a régi életét szeretné visszakapni karácsonyra, sohasem szeretne visszatérni volt lakásukba.


Hirdetmény

A közszolgálati televízió vasárnap este A szólás szabadsága című műsorában szólaltatta meg a kislétai gyilkosság túlélőjét, aki testileg és lelkileg is súlyos szenvedéseket élt és él át a mai napig.

Tímea elmondta, hogy a karját nem tudja mozgatni, nem tud vele fogni, semmit sem tud vele csinálni.

A sörétek nem csak a kislány karját roncsolták szét. A nyakán és a vállain is borzalmas sebek éktelenkednek, de a szörnyű tragédia ellenére Tímea szeretne a kortársaihoz hasonló életet élni.

"A kislány azóta, mióta az anyukája nincsen, nagyon ideges, feszült. Semmibe nem lehet a kedvét lelni a gyereknek. Tönkre van téve az élete" - mondta Aranka, az áldozat testvére, Tímea nagynénje.

A Szabolcs megyei Kislétán augusztus 3-án hajnalban csaptak le a roma-gyilkosok. Sörétes puskájukkal a 45 éves édesanyát kivégezték, Tímeát pedig életveszélyesen megsebesítették.

A kislány több órán keresztül feküdt sérülten a házuk padlóján, mire a nagynénje rájuk talált. Tímeát egy hétig mélyaltatásban tartották a nyíregyházi kórházban. Csak az ébredése után tudta meg, hogy az édesanyja meghalt.

A Polgár Alapítvány és A szólás szabadsága jótékonysági akciót indított, hogy Timeának legalább a szeretet ünnepe szebb lehessen a borzalmas szenvedések után - hangzott el a műsorban.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy gyanúsított közül kettőt nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg, a harmadik és negyedik gyanúsítottat pedig egy-egy támadással (a galgagyörkivel és a tiszalökivel) hoztak összefüggésbe.

Az NNI kilenc helyszínen történt súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint az idén február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt