2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbán megtagadta a vallomástételt a bíróságon
2009. 11. 20. 00:00

Az Országos Cigány Önkormányzat (ÖCO) elnöke ellen három különböző eljárásban emelt vádat az ügyészség, ebből két ügyet egyesítettek.

Az Országos Cigány Önkormányzat (ÖCO) elnöke ellen három különböző eljárásban emelt vádat az ügyészség, ebből két ügyet egyesítettek, és ennek elsőfokú bírósági tárgyalása kezdődött hétfőn.

Bihari István, a Bárándy Ügyvédi Iroda jogásza - amely ellátja a roma politikus védelmét - az MTI-nek azt mondta: Kolompár Orbán a pénteki tárgyaláson további kérdésekre azért nem válaszolt, mert szakértői véleményeket várnak az ügyben, és a további öt gyanúsított védőügyvédjének kérdéseire majd azt követően felel, ha meghallgatta őket a bíróság.

A jogász azt mondta, ha az eljárás további részében a büntetőtárgyalást vezető bírónak, vagy a vádhatóságot képviselő ügyésznek kérdése lesz az elsőrendű gyanúsítotthoz, áll a hatóság rendelkezésére.

A pénteki tárgyalási napon, miután a roma politikus megtagadta a további vallomástételt, Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró elmondta: ettől kezdve kérdéseket nem teszünk fel, szembesítésre nem kerül sor, de a vallomástétel megtagadása nem akadálya a per folytatásának.

Kolompár Orbán kérte a bíróságtól: amennyiben a bíróságnak szüksége van valamilyen iratra, azt az OCÖ-től kérje meg.

A per november 24-én folytatódik a Kecskeméti Városi Bíróságon.