HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Ügyészek, rendőrök és újságírók a romagyilkosságok hátterében"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  horváth
2009 November 09    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Horváth Aladár szerint nem történtek volna meg a romagyilkosságok, ha a társadalom kivetné magából azokat a rendőröket, ügyészeket és újságírókat, akik cigányellenes közhangulatot teremtenek. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke erről az ATV Pont 7 című műsorában beszélt. �zt gondoljuk, hogy a magyar társadalom békéje, nyugalma az együttélésen kell, hogy alapuljon és romáknak nem romákkal együtt kell fellépni azok ellen, akik ez ellen cselekednek - jelentette ki Horváth.


Hirdetmény

Horváth Aladár szerint nem történtek volna meg a romagyilkosságok, ha a társadalom kivetné magából azokat a rendőröket, ügyészeket és újságírókat, akik cigányellenes közhangulatot teremtenek. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke erről az ATV Pont 7 című műsorában beszélt. Azt gondoljuk, hogy a magyar társadalom békéje, nyugalma az együttélésen kell, hogy alapuljon és romáknak nem romákkal együtt kell fellépni azok ellen, akik ez ellen cselekednek - jelentette ki Horváth.

Horváth Aladár szerint a támadásokkal kapcsolatban sok a megválaszolatlan kérdés, és reméli, hogy ezekre választ ad majd a parlamenti vizsgálat. Arra is választ vár, hogy miért volt végig az az iránya a nyomozásnak, hogy romák követték el a gyilkosságokat, illetve, hogy állíthatták rendőrök és tűzoltók is azt, hogy baleset történt az egyik támadásnál, ahol egy négy és fél éves gyereket porrá lőttek. Horváth reméli, hogy lesz olyan újságíró, aki a vizsgálatot követően úgy dönt, hogy könyvet ír a történtekről.

Tisztességes, de megkésett Bajnai hozzáállása

A cigányság helyzete Horváth Aladár szerint nemzeti sorskérdés, és ebben politikai nézetektől függetlenül, a jobb- és baloldalnak is egyet kell értenie. Amíg nem értenek egyet azzal, hogy közösen kell lépni ezekben az ügyekben, hogy a cigány és nem cigány gyerekeknek együtt kell tanulnia, cigány és nem cigány férfiaknak és nőknek együtt kell dolgozni és egy térben kell élni, addig semmi nem fog történni Magyarországon - vélekedett Horváth Aladár.

A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke tisztességesnek tartja Bajnai Gordon hozzáállását, amivel segíteni szeretné a romák integrációját, de megkésettnek tartja a programot. Azt gondolom, hogy elvesztegettünk 7- 8 évet. Ezek a lépések nem tudják negligálni a mulasztásokat - tette hozzá.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt