HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Orbán vár Molnár Oszkár jelölésével: előbb az edelényiek véleményére kíváncsi

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  molnár, edelény
2009 Október 12    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Orbán Viktor először megvárja, mit mondanak az edelényi és a környékbeli fideszesek Molnár Oszkár (Fidesz) képviselőjelöltségéről, és ezután alakítja ki a saját álláspontját. A Fidesz elnöke ezt egy hétfői sajtótájékoztatón mondta kérdésre válaszolva.


Hirdetmény

"Sokan gondolják azt, hogy a Fideszben úgy lehet képviselőjelöltnek lenni, hogy eljönnek Felcsútra, és megállapodnak velem erről. Ebben van némi igazság, de sajnos ez nem a teljes igazság" - fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre, Molnár Oszkár lesz-e fideszes jelölt 2010-ben. A pártelnök hangsúlyozta: képviselőjelöltté úgy lehet válni, hogy a választókerületben élő fideszeseknek kell elsősorban támogatniuk a jelöltet. "Ahogy ez a támogatás megvan, akkor következem csak én" - tette hozzá.

(Hétfőn a Parlamentben Molnár Oszkár országgyűlési képviselő, edelényi polgármester újságírói kérdésre azt mondta, a 2010-es választáson is indul egyéni képviselőjelöltként.)

Arra a kérdésre, hogy szerinte valóban antiszemita-e Molnár Oszkár kijelentése, Orbán Viktor egyebek mellett úgy válaszolt: ha egy parlamenti képviselő mondatával kapcsolatban az újságíróknak kérdése merül fel, forduljanak a gondolatok gazdáihoz.

Molnár Oszkár néhány nappal ezelőtt a helyi tévének adott interjújában többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

Orbán Viktor kifejtette: a Fidesz a törvényes rend és a jog pártja, "mi az emberi jogokat tiszteletben tartjuk, minden közösséget megbecsülünk, aki Magyarországon él, minden közösséghez tartozó polgárt a tettei alapján ítélünk meg, és nem a származása szerint". Hangsúlyozta: minden magyar állampolgár számíthat a Fidesz védelmére, ha úgy érzi, hogy a neki kijáró megbecsülést vagy tiszteletet nem kapta volna meg, vagy azt bármi veszélyeztetné.

A kisebb parlamenttel kapcsolatos felvetésre Orbán Viktor kijelentette: az irány a csökkentés, és "a Fidesz minden leendő parlamenti képviselője elkötelezett lesz a jelentős parlamenti létszámcsökkentés mellett". Hozzátette, ő maga úgy látja a többi parlamenti párton belüli álláspontokat, hogy valamilyen módon - ha nem a kétharmaddal, akkor majd megegyezések útján - el is fogja érni a célját a Fidesz. Orbán Viktor a tv2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportban arról beszélt, ragaszkodik ahhoz, hogy kétszáz főnél kisebb létszámú legyen a parlament.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt