HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lungo Drom bírósági úton kívánja eltávolítani Kolompár Orbánt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, kolompár, lungo drom
2009 Október 10    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Laktitelken tanácskozó 29 tagja úgy határozott, hogy Kolompár Orbán elnök megbukott, többé nincs többsége az 53 tagú önkormányzatban, és törvényes, bírósági úton távolítják el őt az elnöki székéből - közölte Farkas Flórián a tanácskozást követő rögtönzött sajtótájékoztatóján szombaton Lakitelken.


Hirdetmény

A fideszes parlamenti képviselő kijelentette: nem kezdeményezték az OCÖ feloszlatását, mert "nincs arra lehetőség, hogy egy éven belül választás legyen". "A magyarországi cigányság nem maradhat képviselet nélkül, ezt a kockázatot nem vállalhatjuk" - tette hozzá.

Elmondta: az önkormányzat Laktitelken megjelent képviselői arra kívánják az elnököt kötelezni, hogy azonnali hatállyal hívja össze a rendkívüli közgyűlést, a "bizalmatlansági indítvány megtárgyalása és eldöntése végett".

A lakitelki 29-ek helyre akarják állítani az OCÖ-ben a "rendet, a törvényességet és a szakmaiságot", és 29 képviselő semmilyen körülménye között nem kíván együtt dolgozni Kolompár Orbánnal.

Ha az elnök bármikor összehívja az Országos Cigány Önkormányzatot, ez a 29 fő készen áll a részvételre, ám "olyan döntést, naprendi pontot továbbra sem fognak megszavazni, amellyel nem értenek egyet, ami nem a cigányság, hanem a saját személyének az érdekét szolgálja".

"Egyetlen napirendi pontot tudunk elfogadni, ami az elnök törvényes úton való eltávolítását szolgálja" - mondta Farkas Flórián.

Kertész Lóránt, az OCÖ-n belül tevékenykedő független frakció nevében azt közölte, hogy támogatja a Farkas Flórián által elmondottakat azzal, azt javasolják Kolompár Orbánnak: mondjon le elnöki teendőkről, hogy tudjanak helyette választani egy olyan elnököt, aki törvényes keretek között fogja működetni az önkormányzatot.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt