HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lungo Drom bírósági úton kívánja eltávolítani Kolompár Orbánt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, kolompár, lungo drom
2009 Október 10    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Laktitelken tanácskozó 29 tagja úgy határozott, hogy Kolompár Orbán elnök megbukott, többé nincs többsége az 53 tagú önkormányzatban, és törvényes, bírósági úton távolítják el őt az elnöki székéből - közölte Farkas Flórián a tanácskozást követő rögtönzött sajtótájékoztatóján szombaton Lakitelken.


Hirdetmény

A fideszes parlamenti képviselő kijelentette: nem kezdeményezték az OCÖ feloszlatását, mert "nincs arra lehetőség, hogy egy éven belül választás legyen". "A magyarországi cigányság nem maradhat képviselet nélkül, ezt a kockázatot nem vállalhatjuk" - tette hozzá.

Elmondta: az önkormányzat Laktitelken megjelent képviselői arra kívánják az elnököt kötelezni, hogy azonnali hatállyal hívja össze a rendkívüli közgyűlést, a "bizalmatlansági indítvány megtárgyalása és eldöntése végett".

A lakitelki 29-ek helyre akarják állítani az OCÖ-ben a "rendet, a törvényességet és a szakmaiságot", és 29 képviselő semmilyen körülménye között nem kíván együtt dolgozni Kolompár Orbánnal.

Ha az elnök bármikor összehívja az Országos Cigány Önkormányzatot, ez a 29 fő készen áll a részvételre, ám "olyan döntést, naprendi pontot továbbra sem fognak megszavazni, amellyel nem értenek egyet, ami nem a cigányság, hanem a saját személyének az érdekét szolgálja".

"Egyetlen napirendi pontot tudunk elfogadni, ami az elnök törvényes úton való eltávolítását szolgálja" - mondta Farkas Flórián.

Kertész Lóránt, az OCÖ-n belül tevékenykedő független frakció nevében azt közölte, hogy támogatja a Farkas Flórián által elmondottakat azzal, azt javasolják Kolompár Orbánnak: mondjon le elnöki teendőkről, hogy tudjanak helyette választani egy olyan elnököt, aki törvényes keretek között fogja működetni az önkormányzatot.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt