HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Félnek, de nem adják fel! Félúton járnak a Jászladányból gyalogló romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai, jászladány
2009 Október 07    Forrás: hirado.hu,GN


Ez a cikk archív

A fenyegetések miatt csak nyolcan mertek nekivágni a 120 kilométeres útnak, de ígérik, szombaton több ezer roma kíséretében átadják petíciójukat Sólyom Lászlónak a Hősök terén.


Hirdetmény

Október 3-án indult el a néhány fős roma csoport gyalogosan Jászladányból a fővárosba, hogy október 11-én a Hősök terére érve petíciót nyújtsanak át Sólyom László köztársasági elnöknek.

Nyolcan vannak úton, eredetileg kétszer ennyi roma csatlakozott volna a menethez, de kaptunk olyan fenyegetéseket, melyek miatt többen úgy döntöttek, hogy csak elvben kívánják támogatni a vonulást - mondta László Flóra, a GyalogMenet szóvivője a hirado.hu-nak.

A romák szerda délben elérték Sülysápot, ahol a volt kisebbségi önkormányzati vezető várta őket szállással és ellátással. Ma 6 kilométert gyalogolt a biztonsági őrök által kísért nyolcfős menet. Ez egy viszonylag rövid távnak mondható, tegnap ugyanis háromszor ennyit sétáltak - közölte László Flóra.

Sokan félnek csatlakozni, de a települések szélénél mindig várják a demonstrálókat a helyi cigányok. A 120 kilométeres táv felénél jár a csoport és Alattyán kivételével mindenhol a tervek szerint mentek a dolgok. Alattyánban kaptak ételt a menet résztvevői, de amikor kiderült, hogy ez egy nonprofit akció és nem tudunk fizetni a szállásért, akkor bezárták előttünk a tornaterem ajtaját, ahol aznap aludtunk volna - mondta a szóvivő. A romák így kénytelenek voltak továbbmenni és végül Jászberényben, egy kis panzióban kaptak szobát, jutányos áron.

Október 11-én kétezer romát várnak a Hősök terére, a demonstrálókat az ország számos pontjáról, autóbusszal szállítják a fővárosba. A Sólyom Lászlónak címzett petícióban arra kérik a köztársasági elnököt, hogy nyilvánuljon meg a nemzet egysége érdekében a bár törvényellenes, de 10 éve gyakorlatban tapasztalható iskolai szegregáció felszámolásáért.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt