HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Félnek, de nem adják fel! Félúton járnak a Jászladányból gyalogló romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai, jászladány
2009 Október 07    Forrás: hirado.hu,GN


Ez a cikk archív

A fenyegetések miatt csak nyolcan mertek nekivágni a 120 kilométeres útnak, de ígérik, szombaton több ezer roma kíséretében átadják petíciójukat Sólyom Lászlónak a Hősök terén.


Hirdetmény

Október 3-án indult el a néhány fős roma csoport gyalogosan Jászladányból a fővárosba, hogy október 11-én a Hősök terére érve petíciót nyújtsanak át Sólyom László köztársasági elnöknek.

Nyolcan vannak úton, eredetileg kétszer ennyi roma csatlakozott volna a menethez, de kaptunk olyan fenyegetéseket, melyek miatt többen úgy döntöttek, hogy csak elvben kívánják támogatni a vonulást - mondta László Flóra, a GyalogMenet szóvivője a hirado.hu-nak.

A romák szerda délben elérték Sülysápot, ahol a volt kisebbségi önkormányzati vezető várta őket szállással és ellátással. Ma 6 kilométert gyalogolt a biztonsági őrök által kísért nyolcfős menet. Ez egy viszonylag rövid távnak mondható, tegnap ugyanis háromszor ennyit sétáltak - közölte László Flóra.

Sokan félnek csatlakozni, de a települések szélénél mindig várják a demonstrálókat a helyi cigányok. A 120 kilométeres táv felénél jár a csoport és Alattyán kivételével mindenhol a tervek szerint mentek a dolgok. Alattyánban kaptak ételt a menet résztvevői, de amikor kiderült, hogy ez egy nonprofit akció és nem tudunk fizetni a szállásért, akkor bezárták előttünk a tornaterem ajtaját, ahol aznap aludtunk volna - mondta a szóvivő. A romák így kénytelenek voltak továbbmenni és végül Jászberényben, egy kis panzióban kaptak szobát, jutányos áron.

Október 11-én kétezer romát várnak a Hősök terére, a demonstrálókat az ország számos pontjáról, autóbusszal szállítják a fővárosba. A Sólyom Lászlónak címzett petícióban arra kérik a köztársasági elnököt, hogy nyilvánuljon meg a nemzet egysége érdekében a bár törvényellenes, de 10 éve gyakorlatban tapasztalható iskolai szegregáció felszámolásáért.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte

  • Köszönettel a megindító olvasói segítségért – Látogatás Horváth Gyula költőnél

  • Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt