HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ingyen tüzifa családoknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Október 06    Forrás: fmh.hu


Ez a cikk archív

Több köbméter téli tüzelőt ajándékozott az Alba Volán Zrt. a fehérvári romák számára. A fát kedden délután kezdték szállítani a cég enyingi, használaton kívüli telephelyéről.


Hirdetmény

Néhány autóbusz ácsorog csak az enyingi telephelyen. Várják a menetidőt. A tercia szélén kivágott fák állnak szépen felgurigázva. Mellettük egy másik halom, romák pakolják egy furgonra. Amennyi fér, számolunk együtt, ezzel a fuvarral másfél köbmétert tudnak majd elszállítani.

Érkezik Csáder Dezső, az Alba Volán Zrt. székesfehérvári üzemigazgatója, s rögvest nagy lendüelettel magyarázza: hónapokkal ezelőtt megkereste őket Kolompár Ernő, a Székesfehérvári Romák Egyesületének elnöke, Fejér megye cigány vajdája, hogy keressenek már valami érdemi kapcsolatot.

"Egy közösségi közlekedéssel foglalkozó vállalattól pillanatig sem lehet idegen a közcélú gondolkodás. Eddig is ahol tudtunk, ott segítettünk, most éppen a tüzifával tudunk".

Fejér megye vajdája, Kolompár Ernő irányítja a tüzifa pakolását, egyébként ő lesz majd a furgon sofőrje is. Nem kell most nagy szavakat mondani, köszönik szépen valamiképpen, de igyekeznek ezt tisztességnek nevezni. Igyekeznek majd a maguk módján honorálni. Részt kívánnak venni a felajánlott őrzési-védelmi feladatokban, a jegyvizsgálásban ugyanúgy, mint a takarításban. Keresik a megfelelő személyeket, akik erre alkalmasak. Tudják, nagyon fontos, hogy a romák "funkcióba kerüljenek", mert a többségi társadalom így biztosan jobban elfogadja majd őket.

"Reméljük a Jóisten is elfogadja, de mi csak poizitív irányba szeretnénk tovább bővíteni ezeket a kapcsolatokat".
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Jelölt – Tükörkép a valóságról

  • A Nemzetközi Romanapon

  • Setét Jenő: Egyenjogúságot a roma kultúrának!

  • Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt