HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A bíróság felfüggesztette az edelényi polgármester elleni eljárást

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  molnár, oszkár, edelény
2009 Október 06    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Kazincbarcikai Városi Bíróság felfüggesztette az edelényi fideszes polgármester, Molnár Oszkár ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt indult büntetőeljárást - mondta a Bhim Rao Egyesület elnöke kedden az MTI-nek.


Hirdetmény

A bíróság azért függesztette fel az eljárást, mert Molnár Oszkár országgyűlési képviselő és csak a mentelmi jogának felfüggesztése után indítható ellene büntetőeljárás - ismertette a határozatot Káló Norbert.

Mint hozzátette, a feljelentő juttatta el hozzá a bírósági végzést, amelyben az is olvasható, hogy "a mentelmi jog felfüggesztése vagy annak megtagadása tárgyában indítványát az Országgyűlés elnökének megküldte".

A Bhim Rao - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület vezetője azt is elmondta: nyílt levelet intéztek az Országgyűlés elnökéhez és a mentelmi bizottság elnökéhez. Ebben arra kérik Katona Bélát és Géczi József Alajost, hogy a bizottság hamarabb hozzon döntést Molnár Oszkár mentelmi jogának felfüggesztése kérdésében. A levél egyebek mellett azt tartalmazza:"a magyarországi cigányellenes közhangulat megfékezése (...) nemcsak a megrágalmazott anyák, hanem mindannyiunk érdeke, mivel a magyar társadalom számára jóvátehetetlen következményekkel járhat az ilyen és hasonló horderejű esetekben a hatósági eljárások megtiltása, megfékezése."

A Bhim Rao szervezte szeptember elején az edelényi polgármester elleni demonstrációt, amelyen Molnár Oszkár lemondását követelték. A polgármester egy testületi ülésen ugyanis úgy fogalmazott: a cigányok által többségében lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak megszületendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat.

Kijelentéséért az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) már elmarasztalta Molnár Oszkárt, aki az MTI-nek ezzel kapcsolatban azt mondta: az EBH határozatával nem ért egyet, azt megtámadja a Fővárosi Bíróságnál.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt