2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kezdődik az uborkáit árammal védő férfi pere
2009. 09. 22. 00:00

69 éves férfi ellen a megyei rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntettének kísérlete miatt indított eljárást.

Kedden megkezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon annak a kesznyéteni férfinak a büntetőpere, aki tavaly birtokát védve áramot vezetett a művelt terület határába, és az egy tolvajt halálra sújtott.

A 69 éves férfi ellen a megyei rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntettének kísérlete miatt indított eljárást. A tulajdonos vallomást tett, elmondása szerint eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat, pusztán a kiskertjét akarta megvédeni.

A férfi kertjét előzőleg több alkalommal tolvajok dézsmálták meg, ezért vezetett áramot a tulajdonos a kertje köré. Három helybéli - aki uborkát akart lopni - tudott arról, hogy áram védi a termést körbevevő kerítést, erre figyelmeztették is egymást. Ennek ellenére mindhárman átugrottak a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen meghalt.

Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyben három napon - kedden, szerdán és csütörtökön - tartanak tárgyalást.