2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vidékjáró körútra indul Kolompár
2009. 09. 17. 00:00

MCF nem titkolt szándéka a 2010-es parlamenti választásokra való felkészülés.

Kolompár Orbán országjáró körútja során négy témakörben kíván megbeszélést folytatni: Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos tenni valók átbeszélése a petíció tartalma szerint. A magyar politikai és gazdasági helyzet értékelése roma szemmel, húsz évvel a rendszerváltás után. A magyarországi roma kisebbség és a többségi társadalom közötti szolidaritás megerősítése, valamint közös felkészülés az előttük álló nehéz feladatokra, amelyek a cigányság gazdasági, politikai, és szociális életkörülményeinek pozitív változását jelenti.

Továbbá az MCF nem titkolt szándéka a 2010-es parlamenti választásokra való felkészülés.

Az országjáró körút első állomásai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerülnek megrendezésre. Az országjárás nem véletlen, hogy ebben a két megyében kezdődik, hiszen itt a legmagasabb a roma lakosság aránya, és ebben a régióban történt a legtöbb roma ellenes atrocitás.

Emlékeztetőül

Szeptember elején jogköreinek nyolcvan százalékát négy helyettesére ruházza át Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, hogy az elkövetkezendő időszakban pártja felkészülését irányítsa a jövő évi országgyűlési választásokra.