HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián beperli Szajkó Bélát és Kolompár Orbánt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas
2009 Szeptember 16    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Személyiségi jogok megsértése és rágalmazás miatt büntető-, és kártérítési pert kezdeményez Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke fideszes országgyűlési képviselő Kolompár Orbán és Szajkó Béla ellen, mert a honatya közlése szerint a két politikus hétfői kijelentéseivel megsértette és megrágalmazta őt.

Hirdetmény

Szajkó Béla, a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt elnöke hétfőn Budapesten a Képviselői Irodaház előtt tartott demonstráción azt állította, Farkas Flórián egy Szécsényben tartott fideszes összejövetel után meghívta a rendezvényen részt vett romákat vacsorára, de mielőtt mindenki befejezte volna az evést, a Lungo Drom elnöke fizetés nélkül távozott, így a számlát Szajkó Bélának kellet kifizetni.

A demonstrálók több transzparensre is azt írták: "Farkas Flórián úr fizetés nélkül távozott az étteremből", illetve "Farkas úr meghívott vacsorázni, majd mi fizettük a számlát". Szajkó Béla szerint ötmillió forinttal károsította meg így őt Farkas Flórián.

A pártvezető egy petíciót akart átadni Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, ám azt Farkas Flórián próbálta átvenni az Országgyűlés irodaházának bejáratánál, de azt Szajkó Béla nem adta át, azt hangoztatva, köztársasági kegyelmet kapó emberekkel nem tárgyal", és megkárosította ötmillió forinttal, adja meg a pénzét". A Lungo Drom elnöke erre úgy válaszolt, hogy az állítás aljas rágalom", és kész beperelni Szajkó Bélát. Erre többször kérdezte a fideszes képviselőtől, kapott-e kegyelmet Göncz Árpádtól?
hu
Szajkó első megjegyzése arra utalhatott, hogy a Horn-kormány alatt Farkas Flórián - akkor a Lungo Drom és egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke - ellen vádat emeltek hűtlen kezelés és számviteli fegyelem megsértése miatt, azonban az első tárgyalásra sem került már sor, Farkas Flórián ugyanis eljárási kegyelmet kért és kapott, Göncz Árpád köztársasági elnök aláírta, az igazságügyi miniszter ellenjegyezte. Az ügyet egyébként 30 évre titkosították.

A tüntetést egyébként Szajkó Béla azért szervezte, hogy Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, Farkas Flórián, és Kolompár Orbán OCÖ-elnök azonnal távozzon a roma politikából és a közéletből.

A Lungo Drom elnöke keddi közleményében tudatta: rágalmazás miatt büntetőeljárást, személyiségi jogok miatt polgári peres eljárást fog kezdeményezni Szajkó Béla ellen a tüntetésen tett kijelentései miatt, és kéri a bíróságot, kötelezze kártérítés megfizetésére Szajkó Bélát.

Farkas Flórián Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen azért kezdeményez személyiségi jogi pert, mert Kolompár Orbán hétfő reggel, a köztelevízió Napkelte című műsorában egy, a Magyar Narancs 1998.március 19-én megjelent Kerényi György írását - amely a most már fideszes politikus köztársasági elnöktől kapott kegyelmét taglalta - ,idézve kijelentette: Farkas Flórián most elkerülte a büntetőeljárást (nem volt ez mindig így: az elnököt 1975 és ´82 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.

Kolompár Orbán az idézett cikket, és a benne foglalt állítást múlt csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján is felidézte.

Farkas Flórián közleményében úgy fogalmazott: kéri a bíróságot, hogy állapítsa meg, Kolompár Orbán kijelentése személyiségi jogokat sért, és kötelezze az OCÖ-elnököt kártérítés megfizetésére.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt