2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kétszáz vádlottja van a taktaközi szocpolcsalásoknak
2009. 09. 13. 00:00

A jogtalanul felvett támogatások összege összesen 464 millió forint.

Kétszázkét vádlottja van a Taktaközben történt, szocpol csalások néven emlegetett ügynek. Köztük vannak a szerencsi építésügyi hatóság munkatársai, banki ügyintézők és ügyvédek is, ellenük többek között vesztegetés, csalás, közokirat-hamisítás, és hivatali visszaélés a vád. A most elkészült vádirat 464 oldalas, ebből 200 oldalon csak a bizonyítékokat sorolják fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaközben 2005 és 2007 között történtek a visszaélések. A csalás kitervelői olyan családokat kerestek meg, akik jogosultak voltak a szocpol felvételére. Kitöltötték a nevükben az igénylőlapokat, és elintézték, hogy a bank elfogadja a kérelmet. Taktakenézen, Monokon, Prügyön, Mezőzomboron és Tiszalúcon több olyan társasházat építettek fel, amelyek lakhatatlanok voltak. Volt olyan, amelyik csak négy falból és a tetőből állt. Az építési hatóság azonban megadta az engedélyt ezekre az épületekre.

A jogtalanul felvett támogatások összege összesen 464 millió forint. A tárgyalás jövő év elején kezdődhet el, mondta vasárnap Friedmanszky Zoltán, a Miskolci Nyomozóügyészség vezető ügyésze.