HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László: Molnár Oszkár kérjen bocsánatot a cigányságtól, és vonja le a következtetéseket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki, molnár, oszkár, edelény
2009 Szeptember 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott arra szólítja fel Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy kérjen bocsánatot a teljes cigány népcsoporttól, majd demokrata politikusként vonja le a következtetéseket a sajtóban megjelent, a cigányságot támadó nyilatkozata miatt.

Hirdetmény

Edelény polgármestere az RTL Klub által csütörtök este nyilvánosságra hozott felvétel szerint az önkormányzat júniusi testületi ülésén azt mondta: "a cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon, a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni", majd hozzátette: "utánajártam, és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön".

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek pénteken azt mondta: az az általánosítás, amelyet Molnár Oszkár megfogalmazott, nemcsak őt, hanem minden jóérzésű, demokrata embert és politikust mélyen felháborítja és megdöbbenti.

A romaügyekért felelős miniszterelnök megbízott megjegyezte: ha a polgármester állítása helytálló lenne, és ilyen jellegű bűncselekmények elkövetéséről szerzett volna tudomást, akkor is kérdés lenne, hogy miért nem teljesítette állampolgári kötelességét, és tudatta ezt a hatóságokkal, miközben erre országgyűlési képviselői és polgármesteri esküje is kötelezné.

Teleki László az MTI-nek úgy fogalmazott: "az általánosító, a cigányság ellen uszító, a kirekesztést elősegítő nyilatkozata miatt minimum bocsánatkérésre szólítom fel Molnár Oszkárt, és ha demokratának tartja magát, vonja le a megfelelő következtetéseket".

A képviselő kijelentette: ha a helyi roma szervezetek jogi lépésre határozzák el magukat a polgármester ellen, minden törvényes segítséget megad számukra, hogy a demokrácia és a jog lehetőségeivel élve "elégtételt vehessenek".

Káló Norbert, az Edelényhez közeli Szendrőlád önkormányzati képviselője, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese az MTI-nek pénteken azt mondta: jövő hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége romaszervezetei demonstrációt tartanak Edelényben, Molnár Oszkár lemondást követelve.

Molnár Oszkár csütörtökön újságírói kérdésre kijelentette: vállalja nyilatkozatát, és nem mond le.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • dr. VASTAGH PÁL: Péli Tamás emléke

  • MOLNÁR ISTVÁN GÁBOR: Péli Tamásra emlékezem…

  • Sok százan emlékeztek a roma holokausztra a Nehru parton

  • Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt

  • Méltó helyet keres a SzületésCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt